Talán már ma elindul, de egyelőre alig tudni valamit azt Amazon NFT piacteréről

spot_img

A legutolsó ezzel kapcsolatos szivárgás szerint május 15-én, azaz ma indulhat el az Amazon NFT piactere. Az eredetileg még 2022-re tervezett rajtot már idén is többször elhalasztották, és rákeresve most is találhatunk olyan forrásokat a közösségi oldalakon, amelyek szerint néhány héttel újból elodázhatták a bemutatkozást.

Az új szolgáltatással kapcsolatos eddigi hírmorzsák többsége belsős szivárgások eredménye, így azt még senki sem tudja, hogy egészen pontosan mire is számíthatunk az indulás kapcsán. Az egyetlen, ami biztosnak tűnik, hogy a szolgáltatás neve Amazon Digital Marketplace lesz, a nevében tehát nem utal majd arra, hogy a platform NFT-k árusításával foglalkozik. Vannak akik szerint ez jobb is így, mert az NFT szó eddig inkább negatív jelzőként szerepelt a médiában és így talán majd azok is nyitottak lehetnek iránta, akik ezt egyébként valamilyen előítélet miatt nem tennék meg.

Korábbi hírek szerint az Amazonnak nagy tervei vannak az új felülettel, a vállalat ugyanis ezzel egyből be is betonozná egy még nagyon korai fázisban lévő kereskedelmi ágazatban, a phygital termékekben lévő piacvezető pozícióját.

Az angol nyelvben a fizikai és digitális szavak keresztezéséből létrehozott elnevezés arra utal, hogy a felhasználók egy termék megvásárlásakor egyszerre kapnák meg annak a valóságban és digitális formában is létező változatát, amit később különböző virtuális világokban is felhasználhatnak.

Az első ebbe a kategóriába tartozó termékcsalád a ruhák lesznek, melyekből (szintén állítólag) már az induláskor is bemutatnak majd néhány darabot. A gaming világában hatalmas kereslet van az olyan kozmetikai kiegészítőkre, amelyekkel egy játékos teljesen egyedi kinézetet adhat a saját karakterének. Ha az Amazonnak sikerül felfuttatni őket, a phygital termékekben tényleg ott lehet egy következő nagy bumm esélye.

A phygital kifejezéssel egyébként más formában is találkozhatunk, például azokban a boltokban, ahol valamilyen digitális élménnyel egészítik ki a vásárlást

A Digital Marketplace nem csak az Amazonon forgalmazott phygital termékeket, de a hagyományos NFT-ket is támogatni fogja. Források szerint az induláskor rögtön 15 már ismert és befutott kollekció lesz rajta elérhető, de ezek pontos neveit még nem hozták nyilvánosságra.

Azuki, Bored Ape Yacht Club, Pudgy Penguins: néhány a lehetséges jelöltek közül

A kriptósok számára leginkább az Amazon elérése miatt lehet érdemes odafigyelni az új piactérre, hiszen az sokkal több emberrel ismertetheti meg az ágazatot, mint az iparág jelenlegi és natív piacvezetői.

A pénzforgalmi adatok alapján a jelenleg legnagyobb NFT piactérnek számító Blur 400 000, a második legnagyobb OpenSea pedig 1.5 millió aktív felhasználóval rendelkezik. A terület felé szintén nyitó Coinbase-re havonta 9 millióan logolnak be, de még ez is eltörpül az Amazon havi 200 millió fős visszatérő vásárlói bázisa mellett.

Az óriáscég állítólag mindent igyekszik megtenni azért, hogy a hétköznapi felhasználók számára megkönnyítse a csatlakozást, így nem kényszeríti rájuk sem a tárcák, sem a blokklánc, sem a kriptovaluták használatát. Az NFT-ket egy egyszerű kártyás vásárlással lehet majd megszerezni, a tárolásukról pedig a háttérben a cég fog gondoskodni, de támogatott lesz azok saját walletekbe történő továbbítása is.

A platform több nagy hálózattal és szolgáltatóval is együttműködik, melyek közül az eddigi szivárgások az Ethereumot, az Avalanche-ot és a Chainlinket emelték ki.

Az Amazon nyitása a terület felé fontos mérföldkő lehet és legitimitást adhat a sokak által lenézett NFT-knek. A Digital Marketplace-nek emellett meghatározó szerepe lehet abban is, hogy a jövőben újabb tömegeket tereljen a kriptók irányába.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img