Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

PrimeXBT

Nem mindennapi rekordot állított be a PrimeXBT másolható kereskedőinek új fenegyereke, aki egyetlen hónap alatt harmincszoros növekedést ért el a tőzsde copy trading felületén. 

Binance

  • Az izraeli hatóságok 2021 óta nagyjából 190 olyan Binance fiókot foglaltak le, amelyek állítólag terrorista csoportokhoz, a Hamászhoz és az Iszlám Államhoz kapcsolódtak – jelentette a Reuters. 
  • A Binance felfüggesztette a bitcoin kiutalások lehetőséget. A tőzsde igazgatója a megnövekedett terheléssel magyarázta a döntést, a váltó közösségi oldala szerint a hétfő reggeli órákban helyreállhat a szolgáltatás.
  • A Binance amerikai szárnyával kapcsolatos bizonytalanság állhat a bitcoin hétfői gyengélkedése mögött. Az árfolyam 28 900-ról 27 200 dollárig esett, amit nagyjából 15 000 BTC eladása idézett elő.

Uniswap

A BlackRock által kiadott iShares Core S&P 500 ETF (CSPX) tokenizált verziója már elérhető az Uniswap-on. 

Piaci zanza

  • A maginflációs adatban nincsenek benne az élelmiszereket, üzemanyagokat és energiaárakat sújtó drágulások. Ezek árai rövidebb távon is nagy ingadozásokat mutathatnak és elfedhetnek bizonyos gazdasági folyamatokat. (Bármeddig emelkedhet az élelmiszerek ára, enni kell, az emberek mindenképp bevásárolnak és a munkájukhoz is feltankolják a kocsijukat. Ez torzíthatja a teljes inflációról alkotott képet.)
  • A vártnál enyhén jobb inflációs számok láttak napvilágot szerda délután. A teljes éves infláció az elemzők által várt 5% helyett 4.9%-os, az előző hónaphoz viszonyított maginfláció a várt 0.4%-nak megfelelően 0.4%-os lett. 
  • A Coindesk szúrta ki azt a hivatalos dokumentumot, amely szerint az Egyesült Államok adóhivatala ~44 milliárd dollár értékű követelést nyújtott be az FTX-el szemben. Ennek felét a tőzsde mögött álló Alameda Research 20 milliárdos társasági adó tartozása teszi ki, a többit más jogcímeken és az FTX által birtokolt más partnercégektől és leányvállalatoktól szeretnék behajtani.
  • Daniel Risch liechtensteini miniszterelnök helyi lapoknak nyilatkozva elmondta, hogy a bitcoin egyre nagyobb szerepet fog játszani a kormányzati szolgáltatások területén, ugyanis fizetési megoldásként hamarosan el fogják fogadni a BTC-t is.
  • Nagyon úgy néz ki, hogy a SEC az észak-amerikai kriptotőzsdék után a bányászokat veszi célba. Az amerikai tőzsdefelügyelet ezúttal Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza, a Marathon Digital ellen nyomoz az értékpapírtörvény esetleges megsértése miatt.
  • Még április elején jelentette be a Bittrex, hogy hó végével leállítja amerikai működését és egyben el is hagyja az Egyesült Államokat. Néhány nappal később az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a Kraken, a Coinbase és a Binance után a Bittrex ellen is vizsgálatot indított. Mindezek hatására az ügy váratlan fordulatot vett, a Bittrex kriptotőzsde ugyanis a hét elején, hétfőn csődöt jelentett az Egyesült Államok Delaware államában.

Kripto Akadémia kisokos

A MetaMask az egyik legnépszerűbb kriptopénz tárca. Biztonságos, könnyen kezelhető, valamint Androidról, iOS-ről és asztali gépekről is elérhető. Ha komolyan szeretnél foglalkozni kriptovalutákkal, akkor egy tárcára mindenképp szükséged lesz, a MetaMask pedig jó választás. Ebben a cikkben a tárcakészítés lépésein megyünk végig. A végére lesz egy kész tárcád, amivel fogadhatsz, küldhetsz és tárolhatsz kriptopénzeket.

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img