Binance számlákat foglaltak le

spot_img

Az izraeli hatóságok 2021 óta nagyjából 190 olyan Binance fiókot foglaltak le, amelyek állítólag terrorista csoportokhoz, a Hamászhoz és az Iszlám Államhoz kapcsolódtak – jelentette csütörtökön a Reuters. A jelentés az izraeli védelmi minisztérium terrorizmusellenes részlegének, az izraeli Terrorizmusfinanszírozás Elleni Nemzeti Irodának (NBCTF) eddig soha nem publikált dokumentumaira hivatkozik.

A dokumentumok szerint az NBCTF idén januárban nagyobb mennyiségű kriptót foglalt le két olyan számláról, amelyek állítólag kapcsolatban álltak az Iszlám Állammal. 2021-ig visszamenőleges kormányzati feljegyzések azt is állítják, hogy a lefoglalt Binance számlák közül több mint 100 kapcsolatban állt a Hamásszal, amely gyakran került összetűzésbe az izraeli védelmi erőkkel.

Az izraeli törvények szerint az ország védelmi minisztere elrendelheti a minisztérium által terrorizmussal kapcsolatba hozható vagyontárgyak lefoglalását és elkobzását. A szabályozó hatóságok világszerte már régóta követelik a kriptotőzsdéktől a szigorúbb ellenőrzési folyamatokat az illegális tevékenységek megelőzése érdekében, a pénzmosástól a terrorizmus finanszírozásáig.

A Binance 2017 óta több mint 10 milliárd dollárnyi olyan kifizetést dolgozott fel, amelyet bűnszervezetek és olyan szereplők hajtottak végre, akik megpróbálták kijátszani az amerikai szankciókat – áll a Reuters jelentésében.

A Binance azt állítja, hogy minden szabályozó hatósággal együttműködik annak érdekében, hogy a platform ne legyen elérhető a terroristák és más rosszindulatú szereplők számára. Azt is közölték, hogy hosszú folyamaton kell keresztülmennie egy-egy számlának, hoyg valóban el lehessen mondani róla kapcsolatban áll-e bármilyen bűnszervezettel vagy bűnelkövetővel.

“Ami a cikkben említett konkrét szervezeteket illeti, fontos tisztázni, hogy a rosszindulatú szereplők nem a bűnszervezeteik nevén regisztrálnak számlákat. Éppen ezért csapatunk együttműködik a lehető legtöbb bűnüldöző szervvel annak érdekében, hogy azonosítani tudjuk a tiltott szervezetek számára számlákat működtető személyeket.”

A tőzsdének 700 fős megfelelési csapata van, amely körülbelül heti 1300 bűnüldözési kérést dolgoz fel – mondta a Binance globális hírszerzésért és nyomozásokért felelős alelnöke, Tigran Gambaryan a CoinDesknek a Consensus 2023 áprilisban tartott konferenciáján.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kriptobarát szabályozás érkezik Hongkongból

/coindesk, beincrypto, binance, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img