Hamarosan kriptovalutával is lehet fizetni Liechtensteinben 

spot_img

Daniel Risch liechtensteini miniszterelnök helyi lapoknak nyilatkozva elmondta, hogy a bitcoin egyre nagyobb szerepet fog játszani a kormányzati szolgáltatások területén, ugyanis fizetési megoldásként hamarosan el fogják fogadni a BTC-t is.

A tervek szerint minden beérkező kriptovalutát azonnal svájci frankra, Liechtenstein hivatalos nemzeti valutájára váltanak majd át, kikerülve ezzel az árfolyam ingadozást. A miniszterelnök, aki egyben az ország pénzügyminisztere is, a jelentés szerint nem határozta még meg a kriptovalutákkal történő fizetési lehetőség kialakításának ütemtervét.

Annak ellenére, hogy Liechtenstein nem tagja az Európai Uniónak, az Európai Gazdasági Térség része, ahol az EU kriptoeszközök piacáról szóló rendelete (MiCA) lesz a mérvadó. A szabályozási egyértelműségnek köszönhetően még több kriptos cég telepedhet le a régióban, így Liechtensteinben is. 

Kapcsolódó cikkünk:

Gibraltárhoz és a Man-szigethez hasonlóan Lichtenstein is egy kicsi, de virágzó kriptovaluta központ Európában. A 2019-ben elfogadott liechtensteini blokklánc törvény egyértelmű kriptoregulációt biztosított eddig is, és azóta számos kripto vállalkozás nyitott központi irodát az országban. 

Lichtenstein hasonló irányt fog követni, mint a svájci Zug és Lugano, ahol már elfogadják a bitcoint egyes adók és közszolgáltatások ellenértékének kifizetésére, valamint számos kereskedő, köztük a McDonald’s is szintén elfogad BTC-t fizetési megoldásként.

Mindezek ellenére Liechtenstein még mindig óvatosan közelít a bitcoinhoz és a kripto befektetésekhez. Risch úgy fogalmazott, hogy a bitcoin és más kriptovaluták jelenleg még túl kockázatosak az ország több milliárd dolláros kincstárára nézve, de ez a jövőben hamarosan változhat.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bhután is beszáll a kriptobányászatba

/coindesk, bloomberg, cointelegraph, regionalheute, handelsblatt, crypto insiders/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img