S&P 500 tokenizált változata az Uniswap-on

spot_img

A BlackRock által kiadott iShares Core S&P 500 ETF (CSPX) tokenizált verziója már elérhető az Uniswap-on.

Az S&P 500 tokenizált verziója ugyanúgy működik, mint az USDC vagy az USDT, csak részvények fedezik és egy olyan szervezet működteti azt, aki azt állítja, hogy teljes mértékben szabályozott Európában.

Ez a Backed Finance, ami 2021 elején indult a Gnosis, a Semantic Ventures és a Stratos technologies kockázati tőkéjével. A székhelyük a svájci Zugban van, és azt állítják, hogy 2022. május 9-től Liechtensteinben az FMA, valamint 2022. május 23-tól Svájcban a BX Swiss AG is engedélyezte tevékenységüket.

A token jogilag tanúsítványnak minősül. Minden bCSPX-ért egy CSPX-részvényt vásárolnak, és azt egy hivatalos letétkezelőnél tartják, a Maerki Baumann & Co-nál.


„A tokenizált S&P 500 segítségével a felhasználók képesek lesznek új eszközöket integrálni a DeFi stratégiájukba” – mondja a Backed. „Kölcsönadhatnak Google tokeneket a Compoundon, használhatják az Apple-t fedezetként a Maker DAI-hez, ETF-eket vonhatnak be egy Yearn stratégiába, és új DeFi derivatívákat hozhatnak létre például a Tesla-ra építve, de ezen kívül is számtalan más lehetőséget rejt.”

A token kiváltásához vagy beváltásához egy ügyfélazonosítási folyamaton kell átmenni, de a másodlagos piacokon, mint például az Uniswapon való kereskedéshez ehhez nincs szükség. Egyelőre csak 100 darabot minteltek, a projekt még nagyon az elején jár.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img