Nem lehet bitcoint kiutalni a Binance-ről

spot_img

A Binance felfüggesztette a bitcoin kiutalások lehetőséget. A tőzsde igazgatója a megnövekedett terheléssel magyarázta a döntést, a váltó közösségi oldala szerint a hétfő reggeli órákban helyreállhat a szolgáltatás.

A bizonytalanság hírére hétfő virradóra megingott a BTC árfolyama, de a hétvégén a másik vezető kriptovaluta, az ethereum háza tájáról is olyan hírek érkeztek, amelyek visszafogtak egy kibontakozóban lévő emelkedést.

Az Ethereum fejlesztését támogató alapítvány tárcája 15 000 ETH-et küldött a Krakenre. A feltehetően eladási céllal végrehajtott tranzakcióra reagáltva az ethereum a szombati csúcspont óta ~8%-ot vesztett az értékéből.

Az alapítvány korábbi, 10 000 ethereumot meghaladó eladásai általában egybeestek a lokális csúcspontokkal. Ezeket volt, amikor nem sokkal később további emelkedés, de volt amikor hosszabb korrekció követte.

Az Ethereum Alapítvány korábbi, 10 000 ETH-et meghaladó eladásai

A hét legfontosabb gazdasági eseménye a szerdán 14:30-kor érkező CPI inflációs statisztika bejelentése  lehet. Csütörtök délután egy másik inflációs adat is napvilágot lát (PPI), de kettejük közül általában a szerdainak tulajdonítanak nagyobb jelentőséget.

Ha az adatok a pénzromlás csökkenő, vagy legalább nem romló trendjére utalnak, az megerősítheti azt a feltételezést, hogy a jegybank utoljára hajtott végre kamatemelést. Ha a korábbiakhoz képest rosszabb számok látnak napvilágot, akkor ismét napirendre kerülhet az alapkamat növelése.

Hatással lehet még az árfolyamok alakulására az Egyesült Államok keddre tervezett kongresszusi ülése, ahol az ország adósságplafonjának emelését fogják megvitatni.

Az USA több mint 31 000 milliárd dolláros adósságot görget maga előtt. Ennek a limitnek a növelését kéri most a pénzügyminisztérium, hogy további hitelekkel tudja finanszírozni az ország működését.

Megszavazott adósságplafon, a tényleges államadósság, szürke sávval jelölve azok az időszakok, amikor átmenetileg eltörölték az adósságplafont

A kérést a kongresszusnak kell jóváhagynia, ha nem teszik meg, az (globális) gazdasági bizonytalansághoz, és akár amerikai államcsődhöz is vezethet. A döntést szakértők szerint legkésőbb június 15-ig kell meghozni, mert akkora teljesen kiürülhet az államkassza. A következő hetekben a frissen befizetett adók tarthatják még működésben az országot, de a további működés finanaszírozásához már új hitelek felvételére lenne szükség.

A növelést, vagy a limit átmeneti felfüggesztését korábban mindig megszavazták, de ennek kapcsán kemény politikai alkudozások zajlanak a pártok között, amik mindig bizonytalanná teszik a tárgyalások kimenetelét.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img