Októberben jön a Sam Bankman-Fried könyv

spot_img

Amikor Michael Lewis először találkozott vele, Sam Bankman-Fried volt a világ legfiatalabb milliárdosa és a kriptopénz világ Nagy Gatsby-je. Vezérigazgatók, hírességek és kis országok vezetői versengtek az idejéért és a pénzéért, miután gyakorlatilag egyik napról a másikra a Forbes milliárdos listájára került. Ki volt ez a különös térdnadrágot és petyhüdt fehér zoknit viselő fickó, aki a Zoom meetingei közben videojátékokkal játszott?

Ezzel a szöveggel mutatkozik be Michael Lewis, a The Big Short (A nagy dobás) szerzőjének új könyve, aminek a középpontjában a kegyvesztett FTX milliárdos, Sam Bankman-Fried áll.

A szerző tegnap megjelent a Miamiban megrendezett, a világ legnagyobb kriptopénzes összejövetelének tartott Bitcoin 2023 konferencián, hogy új könyvéről beszéljen.

Michael Lewis szerint a könyv megírása már a célegyenesben van. Bár konkrét megjelenési dátumot még nem tudott mondani, annyit megtudtunk, hogy a könyvet októberben, SBF perének kezdetekor szeretné kiadatni.

Az Amazon egyelőre október 3.-ra írta ki a megjelenést.


A szerző nem akart túl sok részletet elárulni a könyvről, de megjegyezte, hogy az FTX összeomlásáról szóló beszámolója olyan lesz, mintha csak egy regényt olvasnánk.

Lewis Bankman-Friedről szóló könyvének címe Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon lesz. Arról, hogy megjelenik-e itthon, még nincs információnk, de ezidáig a szerző több könyvét is kiadták már magyarul.

A korábban gazdasági újságíróként és brókerként dolgozó Michael Lewis korunk egyik legnépszerűbb tényfeltáró szerzője, aki az elmúlt 20 évben már több nagysikerű könyvet írt a póker, a profi sport és a Wall Street világáról. Az ő munkái alapján készültek a Liar’s Poker (Bróker Póker), a Moneyball (Pénzcsináló), illetve a Big Short (A Nagy Dobás) című filmek is. Az FTX botrányról is várható egy film, mivel a könyv megfilmesítésének jogait már eladták.

Michael Lewis fél évet töltött Sam Bankman Frieddel, hogy megírja a semmiből érkező, de alig pár év alatt a világ egyik leggazdagabb emberévé váló különc kereskedő történetét. A sztorinak drámai csavart adott a tőzsde csődje, majd SBF letartóztatása. A szerző azt mondta, hogy a botrány nélkül talán el sem készült volna a könyv, hiszen egy befejezetlen történet volt a fiókjában. Lewis még a letartóztatás után tudott pár órát beszélni SBF-el, de a könyvben megszólalnak az ő munkatársai és ismerősei is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img