Amerikai elnök: nem védem meg a kriptokereskedőket

spot_img

Érdekes kijelentést tett az Egyesült Államok elnöke. Joe Biden a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G7 országok japán találkozóján nyilatkozott úgy, hogy:

“Nem vagyok hajlandó aláírni egy olyan megállapodást, ami védi a gazdag adóelkerülőket és kriptokereskedőket.”

A mondat egy újságírói kérdés után hangzott el, ami az USA adósságplafonjának helyzetét firtatta.

Az elnök két héttel ezelőtt már tett egy hasonló kijelentést. Akkor a közösségi fiókjára tett ki egy olyan képet, ami szerint a vele rivális politikai párt a gazdag kriptokereskedőket próbálja megvédeni és nekik különböző jogi kiskapukat biztosítani, miközben adályozza az élelmiszerbiztonság növelésére irányuló programok megszavazását.

A bejegyzés kapcsán többen kifejtették, hogy az amerikai törvények nem tartalmaznak kiskapukat a kriptók adózását illetően. A jog azokat ingatlanügyletként kategorizálja, ezért minden egyes eladási ügylet után adófizetési kötelezettség keletkezik. Nincs bizonyíték arra, hogy ezt valaki(k) képesek lennének kijátszani.

A PrimeXBT hetente induló demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával próbálhatod ki a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img