Salvador elnöke benyújtotta a Bitcoin törvényt, íme a részletek

spot_img

Vasárnapi bejelentését követően El Salvador miniszterelnöke néhány órával ezelőtt benyújtotta azt a törvénytervezetet, ami államilag elfogadott fizetőeszközzé teheti a bitcoint. A javaslat értelmében:

  • a salvadori gazdaság minden résztvevője köteles lesz elfogadni a bitcoint mint fizetőeszközt, ám ez alól felmentik azokat a szereplőket, akiknél egyértelmű, hogy ez technikai okok miatt nem valósulhat meg (pl.: kis vidéki boltok, stb.).
  • Az állam törekedni fog arra, hogy az elmaradottabb térségekben is segítse az új fizetőeszköz elterjedését.
  • Az állam köteles lesz egy olyan rendszert biztosítani, ami lehetővé teszi, hogy a bitcoint elfogadó vállalkozások azt a saját belátásuk szerint akár azonnal, az aktuális árfolyamon és automatikusan dollárra válthassák.
  • Az államnak ugyancsak feladata lesz a bitcoin felhasználásával kapcsolatos oktató programok biztosítása.
  • A bitcoin tranzakciók elszámolási egysége a dollár lesz, de az árakat bitcoinban is fel lehet majd tüntetni.
  • A bitcoin birtoklása, a tartással elért árfolyam nyereség és a tranzakciók végrehajtása is adómentes lesz.
  • Az államnak járó adókat a dollár értéküknek megfelelően, de bitcoinban is be lehet majd fizetni.

A tervezet további részleteit más szervek, például az ország központi bankja által kiadott rendelkezések fogják tartalmazni.

Frissítve (8:15): a javaslatot néhány perccel ezelőtt elfogadták, így a bitcoin mostantól kezdve törvényes fizetőeszköznek számít Salvadorban.

El Salvador pár nappal ezelőtti, bitcoin felé történő nyitása óta már tucatnyi másik közép- és dél-amerikai ország választott regionális, vagy parlamenti képviselője jelezte, hogy támogatná, ha hazájában is hasonló intézkedésre kerülne sor.

Néhány nappal ezelőtt a Paraguay-i törvényhozó testület egyik képviselője utalt arra, hogy országa szintén valamilyen bitcoinnal kapcsolatos bejelentésre készülhet.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

El Salvador után Paraguay is egy Bitcoinnal kapcsolatos bejelentésre készülhet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img