Napelem, bányászat, Bitcoin

Megosztom

A Bitcoin bányászat rendkívüli médiafigyelmet kapott miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója úgy döntött, hogy súlyos környezetvédelmi aggályokra hivatkozva nem fogad el fizetésként BTC-t Tesla autókért.

Elon kijelentése persze ismét vitát szült és ennek kapcsán a MicroStrategy feje, Michael Saylor a múlt hónapban egy asztalhoz ültette Musk-ot és a Bitcoin bányász közösséget, hogy beszéljenek a problémáról. A találkozón létrejött az iparág által vezetett Bitcoin Bányászati Tanács, ahol a bányászok megfogadták, hogy felgyorsítják a megújulási és fenntarthatósági kezdeményezéseket.

A Bitcoin bányászat nyolcszor több áramot fogyaszt, mint a Google és a Facebook együttvéve

Ennek hatására a Jack Dorsey által vezetett Square Inc. kripto barát mobilfizetéssel foglalkozó vállalat, 5 millió dollárt tervez befektetni egy napenergiával működő Bitcoin bányászati létesítménybe, amit a Blockstream Mining építene. Dorseynak nem ez az egyetlen ilyen jellegű befektetése, amivel támogatja a blokklánc infrastruktúra fejlődését.

Chris Cook, a Blockstream informatikai igazgatója múlt szombaton jelentette be az együttműködési partnerséget, ahol felvázolta a nyílt forráskódú bányászati létesítmény megépítésének terveit a Blockstream egyik egyesült államokbeli üzemében.

Bitcoin bányászatba kezdett a BlockFi

“Együtt azt tervezzük, hogy nyilvános átláthatóságot biztosítunk a megújuló energiával működő Bitcoin bánya építésével szerzett tudásunk megosztásával.”

A projekt, állapotáról szóló rendszeres jelentések mellett, egy úgynevezett nyilvános teljesítmény műszerfalat is tartalmazni fog, ahonnan bárki valós idejű mérőszámokat hívhat le a bányászati létesítményről.

Ami a Square Inc. vállalatot illeti, ismét sokat tett a Bitcoin és a kriptovaluták elfogadásának ösztönzése terén. Kíváncsian várjuk a zöld energiával működő bányász létesítmény fejleményeit!

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel