Coinbase: egyre biztosabb a Lightning Network integrálása

spot_img

Áprilisban adtunk hírt arról, hogy a Coinbase (COIN) fontolóra vette a Lightning Network (LN) fizetési lehetőség bevezetését. Azóta ezt az elképzelést már komolyan is gondolja Brian Armstrong, az amerikai kriptotőzsde vezérigazgatója, amit egy tweetben meg is osztott.

Egy szélesebb körű terv részeként a Coinbase integrálni kívánja az LN megoldást, hogy világszerte több kriptovaluta alapú fizetési megoldást kínáljon felhasználóinak.

Megvizsgáljuk, hogyan lehetne a Lightning-ot a lehető legoptimálisabban hozzáadni a Coinbase-hez. Teljes mértékben támogatom a bitcoinban történő fizetési megoldást. Építsük együtt” – nyilatkozta Armstrong szerdán twitter oldalán.

…örömmel csatlakoznánk” – tette hozzá Jack Dorsey, a Block Inc. alapítója a tweetre reagálva.

Bitcoin Villámhálózat (Lightning Network)

A Lightning Network a Bitcoin hálózat layer 2 megoldása, amely node-okon keresztül, nyitott mikrofizetési csatornák szolgáltatják a Bitcoin blokkláncán történő tranzakciók alacsony költséggel történő továbbítását.

Kapcsolódó cikkek:

A layer 2 megoldások a layer 1-re épülnek és arra támaszkodnak a tranzakciók véglegesítésében. Ennek egyik ékes példája a Lightning Network. A bitcoin hálózaton órákig is eltarthat a tranzakciók feldolgozása nagyobb forgalom mellett. A Lightning Network lehetővé teszi, hogy bitcoinnal a fő láncon kívül gyorsan fizethessünk. Ebben az esetben a végső egyenleget később küldik vissza a főláncnak. Lényegében rengeteg tranzakciót egyetlen végső rekordba kötnek, időt és erőforrásokat takarítva meg ezzel.

Ne hagyd ki a Kripto Akadémia és a Bybit közös nyári akcióját! Részleteket itt találod.

A cikk írásának pillanatában a Lightning hálózaton zárolt (fizetésre szánt) bitcoin mennyiség 4681,78 BTC volt a LookIntoBitcoin adatai szerint, ami jelenlegi árfolyamon számolva valamivel több mint 138 millió dollárt jelent.

(forrás: LookIntoBitcoin)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Elérhető lesz a Lightning Network a Coinbase-en?

/coindesk, coinbase/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img