Argentínában is elérhető a Lightning Network fizetési lehetőség

spot_img

Több mint egy millió argentin felhasználó számára érhető el mostantól a Lightning Network fizetési megoldás, köszönhetően a Lemon Cash kriptovaluta pénztárca és az OpenNode fizetési szolgáltató partneri megállapodásának – áll a közös sajtóközleményben.

Az utóbbi időben gombamód szaporodnak a Dél-Amerikai kontinensen az ilyen jellegű fizetési és vásárlási megoldások. Legutóbb a Nubank jelentette be Brazíliában, hogy alkalmazásán keresztül bitcoint vásárolhatnak felhasználói, de Argentína legnagyobb bankja, az Banco Galicia is bitcoin szolgáltatásokat kínál már május óta.

A Lemon Cash egy argentin székhelyű fintech cég és jóval több mint egymillió ügyfelet szolgál ki a latin-amerikai régióban. Lightning integráció lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy alacsony díjakkal és gyors elszámolási idővel megkönnyítsék a bitcoinnal történő tranzakciókat.

“A Lightning Network több mint egymillió felhasználó számára lesz elérhető az OpenNode-dal közös együttműködés révén. Fő célunk a kriptovaluták elfogadottságának növelése a latin-amerikai országokban” – mondta Borja Martel Seward, a Lemon Cash társalapítója.

A Latin-Amerikai országokban a legtöbb régióval ellentétben jóval magasabb a bitcoin és más kriptovaluták alkalmazása. Argentína a 10. helyen áll a világon a kriptovaluták elfogadása terén a Chainalysis on-chain elemző cég jelentése szerint. A megnövekedett inflációval rendelkező országok hajlamosabbak a bitcoinra úgy tekinteni, mint értéktároló eszközre. 

Ez a partnerség egy újabb példája annak, hogy hiszünk a bitcoinban, mint a globális fizetések új alaprétegében. Büszkék vagyunk arra, hogy támogathatjuk a Lemon küldetését, a skálázási törekvését, végső soron pedig a bitcoin ökoszisztéma növekedését Latin-Amerikában és azon túl – mondta Josh Held, az OpenNode stratégiai vezetője.”

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Argentína egyik legnagyobb bankja bitcoin kereskedést kínál

/lemon cash, opennode, yahoo finance, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img