Bitcoin vásárlási lehetőséget kínál a Nubank

spot_img

Több mint 53 millió brazil felhasználó vásárolhat mostantól bitcoint az ország legnagyobb digitális bankjánál a Nubankon keresztül. A fintech cég még májusban jelentette be a funkció érkezését.

Egy hétfői blogbejegyzést követően vált elérhetővé a bitcoin vásárlás az alkalmazásban, így mostantól minden Nubank ügyfél hozzáférhet a “Nubank Crypto” fülhöz. Bár az felhasználóknak mostantól lehetőségük van BTC-t vásárolni, a megvásárolt érméket azonban külső tárcába még nem tudják kiutalni.

A Nubank minden egyes vételi vagy eladási megbízásért csekély díjat számít fel, amely 0,02% körül mozog. Az alkalmazás a “Crypto” szekcióban oktatási tartalmakat is megjelenít, amelyek a kezdő befektetők számára nyújthatnak némi tájékoztatást arról, hogy mi is az a bitcoin.

A Nubank az egyik legnépszerűbb digitális bank Brazíliában. A fintech vállalat mögé a Berkshire Hathaway, Warren Buffett cége is beállt. A startup nemrég a Nasdaq kínálatába is bekerült.

A CNBC beszámolója szerint a Buffett cége 2021 júniusában 500 millió dollárt fektetett a Nubankba, decemberi tőzsdére lépésekor pedig 250 millió dollárért 30 millió darab részvényt vásárolt. 

A Nubank számos más brazil startup céggel és pénzügyi szolgáltatóval versenyzik azért, hogy a legjobb kriptopénz szolgáltatásokat kínálja az országban. A nagyobb befektetési bankok, mint a BTG Pactual és az XP Investimentos szintén bitcoin szolgáltatások megvalósításán dolgozik, amelyeket még idén kívánnak elindítani.

Brazília kriptotörvény tervezeten is munkálkodik, amely szabályozná a tőzsdék és a letétkezelők tevékenységét az országban. A következő hetekben fog döntés születni a kriptovaluta törvénytervezetről. 

A törvényjavaslat adókedvezményeket is előír a bitcoin bányászok számára. A bitcoin és a kriptopénzek bányászatához hardvert és szoftvert beszerző gazdálkodó szervezetek mentesülnének az import adók, valamint egyes, a helyi értékesítést érintő tranzakciós adók alól. Az adókedvezményekre azonban csak azok a vállalkozások lennének jogosultak, amelyek kizárólag megújuló energiaforrásokat használnának és szén-dioxid-semlegesek.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Brazília is megtette az első lépést a kriptovaluták szabályozása felé

/bitcoin magazine, nubank, cryptosaurus, nasdaq/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img