Szén-dioxid semlegességet ígér a brazil Bitcoin ETF

spot_img

A Hashdex Asset Management kriptofókuszú alternatív befektetési cég által Brazíliában indított új tőzsdén kereskedett alapjáról, a BITH11-ről (ETF), azt állítja, hogy az ország első “zöld” Bitcoin ETF-je. Az alap azt tervezi, hogy a hozzá kapcsolódó szén-dioxid kibocsátást szén-dioxid kreditek vásárlásával semlegesíti.

Az ETF céljainak elérése érdekében a Hashdex partnerségre lépett a németországi Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) intézettel, amely éves jelentéseket fog készíteni az alap által megszerzett BTC létrehozásának alapjául szolgáló energiafogyasztás és szén-dioxid kibocsátás becsléséről.

Az ETF jelenleg arra törekszik, hogy likvid eszközeinek 0,15%-át évente szén-dioxid kreditekbe és környezetbarát technológiákba fektesse. Az alapot a múlt hét végén indították el a B3 brazil tőzsdén BITH11 jelöléssel.

Rogerio Santana, a São Paulo-i B3 tőzsde kapcsolati igazgatója kijelentette:

“A befektetők számára az új ETF a világ legnagyobb digitális eszközébe nyújt kitettségi lehetőséget, annak minden növekedési potenciáljával és értéktartalékával együtt, szabályozott, biztonságos módon, fenntarthatósági célok mellett”.

A Hashdex, a szabályozott kripto befektetési alapok kibocsátója, idén áprilisban indította el első kriptofókuszú ETF-jét, a HASH11-et. Az elmúlt egy hónapban a HASH11 33%-ot erősödött.

A HASH11 és a BITH11 mellett a HASHdex egy BTC-t követő, súlyozott Nasdaq Crypto Index (NCI) alapot és egyben Bitcoin Risk Parity Gold Fund-ot is kínál.

Megnőtt az igény a szén-dioxid semleges ETF alapok iránt a világon

  • Májusban a kanadai Bitcoin ETF kibocsátó, a Ninepoint jelentette be, hogy BTC alapjának szén-dioxid kibocsátását a CarbonX szén-dioxid kompenzációs szolgáltatóval együttműködve kívánja kompenzálni.
  • Júniusban a One River Digital kriptofókuszú fedezeti alapkezelő a szén-dioxid semleges Bitcoin befektetési termékek iránti kereslet megugrásáról számolt be.
  • Augusztus 3-án a SkyBridge Capital globális befektetési cég bejelentette, hogy partnerségre lépett a MOSS Earth szén-dioxid kreditszolgáltatóval, hogy 38 436 tonna szén-dioxid kompenzációt képviselő tokeneket vásároljon.

Úgy néz ki, hogy a Bitcoin bányászat “zöldbefordulásával” a tőzsdék, befektetési alapok részéről is megjelent egyfajta igény a “zöld ETF-k felé.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedési és bányászattal kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, borítókép: zephyrnet.com/

Érezhetően zöldebb lett a kriptobányászat 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img