Brazília is megtette az első lépést a kriptovaluták szabályozása felé

spot_img

A szenátus gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottsága egyhangúlag jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely a bitcoin mindennapi használatának szabályozására törekszik.

A brazil szenátus gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottsága (CAE) kedden jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely szerint szerint elismeri és szabályozza a bitcoin és a kriptopénzek piacát az országban.

Még 2019-ben Flavio Arns szenátor készítette el ezt a javaslatot, de a központi bankkal, az értékpapír-tőzsdefelügyelettel (CVM) és a szövetségi adóhatósággal (RFB) közösen dolgozták ki. A PL 3825/19-es törvényjavaslat megpróbálja megteremteni a bitcoin pénzügyi tranzakciókban és befektetési eszközként való mindennapi használatának alapszabályait.

A törvényjavaslat adókedvezményeket is előír a bitcoin bányászok számára. A bitcoin és a kriptopénz feldolgozásához, bányászatához hardvert és szoftvert beszerző gazdálkodó szervezetek mentesülnének a import adók, valamint egyes, a helyi értékesítést érintő tranzakciós adók alól. Az adókedvezményekre azonban csak azok a vállalkozások lennének jogosultak, amelyek kizárólag megújuló energiaforrásokat használnak és szén-dioxid-semlegesek.

A törvényjavaslat szabályozni kívánja a bitcoin szolgáltatók létrehozását és működését Brazíliában, meghatározva azokat a szervezeteket, amelyek harmadik fél nevében kriptopénz kereskedelmet végezhetnek. A kriptopénz szolgáltatók csak a szövetségi kormány engedélye után működhetnek majd az országban.

A tervezet előadója, Iraja Abreu szenátor a Bloombergnek hétfőn elmondta, hogy várakozásai szerint a központi bank feladata lesz a kriptopénzzel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások szabályozása Brazíliában. A törvénytervezet szerint azonban a kormány fogja kijelölni, hogy melyik intézmény vállalhatja ezt a feladatot. Iraja a nyilatkozatban elmondta, hogy a CVM-nek csak olyan esetekkel kellene foglalkoznia, amikor a digitális eszközöket a pénzügyi piacokon történő tőkebevonásra használják.

A törvényjavaslat biztos, hogy a szenátus elé fog kerülni, mivel egy másik, nemrég benyújtott kérés szerint, szintén a bitcoinnal kapcsolatos törvényjavaslattal egyidejűleg kell feldolgoznia. A javaslat ezután a képviselőházban kerülne szavazásra, ami az utolsó lépés lenne, mielőtt Jair Bolsonaro elnök fontolóra vehetné a törvénybe iktatását.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

El Salvador után jöhet Brazília?

/bitcoin magazine, news text area/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img