Hosszú hétvégége az amerikai tőzsdéken, enyhébb kripto törvény az EU-ban

spot_img

Várhatóan ma kerül elfogadásra az első európai kripto törvény végleges szövege. Ezzel kapcsolatban néhány órája egy belső forrás szivárogtatta ki, hogy az utolsó letisztázott változatban már nem szerepel a kripto tőzsdék és a privát tárcák közti tranzakciók résztvevőinek kötelező ügyfélazonosítását előíró pont.

Néhány nappal ezelőtt a Coinbase vezetett be egy olyan szabályt, ami a holland felhasználók számára kötelezővé teszi, hogy a magáncélú utalásaik címzettjeinek adatait is átadják a tőzsde számára, még akkor is, ha az érintettek soha nem regisztráltak a váltóra.

Az elfogadásra váró törvény ennél megengedőbb lenne és csak tőzsde-tőzsde, vagy más üzleti alapon működő, kriptókat kezelő szolgáltatók között végrehajtott utalásoknál írná elő az adatok rögzítését.

Ezekről viszont a legkisebb összegek esetén is feljegyzést kellene készíteni, ami szigorúbbá fogja tenni a kriptók használatát, mint a hagyományos pénzekét, amelyekről csak az 1000 euro feletti utalások esetén kell ügyféladatokat rögzítenie a vállalkozásoknak.

A közelgő hétvége kapcsán nem árt tudni, hogy az Egyesült Államokban ismét hosszú hétvége lesz. Az amerikai piacok július 4-i (hétfői) zárva tartása miatt ezúttal is elképzelhető, hogy az alacsonyabb forgalom miatt kisebb összegek mozgatásával is nagyobb elmozdulások idézhetőek elő.

Az elmúlt egy hónapban két ilyen hétvégénk volt, az egyiken csak a hétfői szünnapon, a másikon viszont egész hétvégén aktív volt a piac.

A fordulópontot viszont mind a két esetben az amerikai tőzsdék magyar idő szerinti kedd délutáni nyitása jelentette, ami után először nagyobb, másodszor kisebb mértékben, de korrigált az azt megelőzően mutatott trend.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img