Ellopták az OpenSea felhasználók email címeit

spot_img

Figyelmeztetést tett közzé a legnagyobb NFT piactérnek számító OpenSea.

Az oldal levelezését egy külső cég segíti, aminek egyik munkatársa a jogosultságaival visszaélve összegyűjtötte és harmadik felek számára tovább adta az OpenSea felhasználók email címeit.

Elképzelhető, hogy az érintettek a jövőben csalók által küldött leveleket kaphatnak, amelyekben valamilyen trükkel, ajándék vagy ingyen pénz ígéretével próbálhatják meg kicsalhatni tőlük a tárcáikhoz való hozzáférést biztosító jogosultságot.

Ha te is elmerültél az NFT-k világában, szinte biztos, hogy rendelkezel OpenSea regisztrációval. Ebben az esetben különösen figyelj oda, hogy a cégtől érkező levelek az opensea.io címről érkezzenek, ha pedig bizonytalan vagy az eredetüket illetően, semmiképp se kattints az emailekben található linkekre és ne nyisd meg az ezek mellékletében érkező fájlokat sem.

A legfrissebb statisztikák szerint az OpenSea 3 – 400 000 aktív felhasználóval rendelkezhet. A cég ígéretet tett a történtek kivizsgálására, amivel kapcsolatban már feljelentést is tett az illetékes hatóságoknál.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img