Brazil befektetési óriás bitcoin és kripto kereskedési alkalmazást indít

Megosztom

A brazil befektetési bank, a BTG Pactual az első nagy brazil pénzintézet, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül bitcoinba fektessenek be.

A brazil befektetési óriás, a BTG Pactual egy új platform elindítását jelentette be, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy közvetlenül fektessenek be bitcoinba. Ezzel a lépéssel Brazíliában az első nagy pénzintézet lett, amely közvetlen bitcoin kitettséget kínál – írja egy helyi hírportál.

Az ügyfelek a bank Mynt platformján tudnak bitcoint adni-venni. A BTG Pactual vezérigazgatója, Roberto Sallouti a Mynt létrehozása kapcsán úgy nyilatkozott, hogy az ügyfelek ez irányú igényeire reagáltak, akik bitcoinnal és más kriptoeszközökkel akartak kereskedni.

Sallouti hozzátette, hogy a Mynt oktatási anyagoknak is otthont ad majd, amelynek célja, hogy az új felhasználók is megtanulják, mi is az a bitcoin, a kriptovaluták és a blokklánc technológia. Kijelentette: “új eszközosztályként olyan tartalmakkal is rendelkezni fogunk, amelyekkel oktatjuk és tájékoztatjuk ügyfeleinket ezekről az eszközökről és a technológiáról.”

Andre Porthilo, a BTG Pactual digitális eszközökért felelős vezetője elárulta, hogy a bankot a brazil értékpapír-bizottság és a helyi központi bankok is szabályozzák, és ez hitelességet kölcsönöz az ország növekvő bitcoin- és kriptoszektorának.

Nem ismert, hogy a BTG Pactual támogatni fogja-e a bitcoin kifizetéseket, vagy hogy a bitcoin termékük egy kötési árfolyamnak megfelelő származtatott termék lesz-e. A bank Mynt alkalmazása azonban valószínűleg bevezeti és könnyű hozzáférést biztosít majd a bitcoinhoz a hagyományos konzervatív befektetők és a banki felhasználók számára egyaránt.

Számos befektetőnek aggodalmat okoz, hogy a Mynt egyszerre jegyzi a tokenizált értékpapírokat, és nem tesz különbséget a bitcoin és a kripto között a platformján. Nevezetesen, 2019-ben a BTG Pactual kibocsátotta saját ingatlanfedezetű értékpapír tokenjét, a “ReitBZ”-t, amelynek minimális befektetési küszöbe 500 dollár.

A banknak Brazíliában precedens értékű múltja van. 2021 áprilisában a BTG Pactual volt az első brazil befektetési bank, amely bitcoin- és kriptoalapot indított.

További hasznos információkat, piaci elemzéseket, kereskedéssel kapcsolatos tippeket a discord szerverünkön és a youtube csatornánkon találtok.

Szén-dioxid semlegességet ígér a brazil Bitcoin ETF

/bitcoinmagazine, crypto potato/

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel