Kriptopénzügyek – 13.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

INLOCK

A 2021-es Európai Blockchain Hét résztvevője lesz az INLOCK is, ami Ljubljanaban, Szlovéniában került megrendezésre 2021. szeptember 20-24 között. Az eseményt az Európai Unió Tanácsának szlovén elnöksége szervezi.

További hír, hogy az InLock platformon immár elérhető a Solana network is. Egyelőre SOL, SRM, RAY, és FTT tokenek lettek a platformhoz adva, melyeket terméseztesen a natív hálózatukon lehet ki és beutalni. A későbbiekben jön majd a többi token támogatása is Solana networkon keresztül, mint pl. az USDC. Ez utóbbi azért is nagyon jó, mert maga az USDC-t kibocsátó Circle is támogatja a Solana-t (nem úgy, mint pl. a BSC-t).

Kraken

Habár ma már számos lehetőség áll a kriptopénz vásárlók rendelkezésére, az újabb opciók megléte sosem jelent hátrányt, így a Kraken a héten bejelentett újításait is bizonyára örömmel fogadják majd az oldal felhasználói.

Hardware tárca körkép

Korábbi cikkünkben áttekintettük a digitális tárolási lehetőségeket. Meghatároztuk mi is az a kriptorárca, átnéztük a tárcák típusait, fontosabb jellemzőit. Átfutottuk a nagyobb letétkezelő szolgáltatók a BlockFi, Blockfolio vagy a hazánkban is egyre népszerűbb INLOCK tárca kínálatait, tárca szolgáltatásait. Mostani, többrészes írásunkban a hardware (fizikai) tárcákat járjuk körbe.

BlockFi

Ismét friss fejlemények a BlockFi ügyében. A New Jersey-i Értékpapírügyi Hivatallal folytatott a cég megbeszéléseket, amelynek célja a Blockfi Interest Account-al kapcsolatos további részletek ismertetése volt. Az iroda ismét elhalasztotta korábbi rendeletének hatálybalépési dátumát, ezúttal 2021. december 1-jére. A végzés jelenleg nem hatályos, ezért nincs hatással a Blockfi accountokra vagy bármely más BlockFi termékre. Minden meglévő BlockFi ügyfél New Jerseyben és világszerte továbbra is hozzáférhet a számláihoz, és a BlockFi platformon lévő minden más termékhez, szolgáltatáshoz és eszközökhöz.

Wirex

Ismét újabb coinokkal bővült a Wirex kínálata:

Twitter

A Twitter a csütörtök esti órákban elérhetővé tett két alkalmazásba integrált bitcoin fizetési lehetőséget, melyekkel az oldal tagjai szabadon utalhatnak pénzt egymás között. Az új opciók egyelőre csak iOS készülékeken érhetők el, az android és böngészős verziókban még nem. A napi több mint 200 millió aktív felhasználóval rendelkező oldal BTC támogatása egy újabb kicsi, de fontos lépés a széles körű elterjedés felé vezető úton.

FTX

Az FTX hosszútávú együttműködési megállapodást kötött a Mercedes – AMG Petronas Forma 1-es csapatával.

Crypto.com

A Philadelphia 76ers szerdán jelentette be, hogy a Crypto.com logója fogja díszíteni a csapat összes mezét. A Sixers csatlakozik a Portland Trailblazershez, amely az év elején kötött megállapodást a StormX kripto e-kereskedelmi oldallal.

Piaci zanza

A hagyományos tőzsdék nagy eséssel indították a hetet, a negatív hangulat pedig a kripto piacokra is begyűrűzött. A zuhanás kiváltó oka egy kínai ingatlanfejlesztő, az Evergrande fizetésképtelensége és várható csődje lehetett.

Kedd hajnalra a Bitcoin árfolyama tovább zuhant, miután a magyar idő szerinti a hétfő esti órákban az amerikai tőzsdéken is végigsöpört az Evergrande által keltett pánik hullám.

Szerdára úgy tűnt, hogy rövid távon rendeződni látszott a piacokat elmúlt napokban megrengető Evergrande ügy. A 300 milliárd dolláros adósságot maga előtt görgető kinai ingatlanfejlesztő a kedd éjszakai órákban jelentette be, hogy mégis ki tudja fizetni hitelezőinek a héten esedékessé váló törlesztőrészletek egy részét, amivel (legalábbis egy időre) megúszhatják a csődbemenetelt. Ugyanakkor néhány napon belül (szeptember 29-én) egy másik fizetési kötelezettségnek is meg kellene felelniük, amivel kapcsolatban egyelőre nem adtak tájékoztatást.

Már 1,6 millió el salvadori, azaz a lakosság nagyjából 25%-a használja a Bitcoin Chivo tárcát – közölte El Salvador elnöke, Nayib Bukele a Twitteren.

Míg az amerikai szabályozó hatóságok a kriptovaluták regulázásával vannak elfoglalva, addig Wyoming lett az első olyan amerikai állam, amely felkarolta a kriptovalutákat. Gyorsan az USA egyik “legkriptóbarátabb” területévé is vált.

Satoshi szoboravató

Alig hisszük el, de megcsináltunk, felavattuk Satoshi Nakamoto szobrát a Graphisoft Parkban, méghozzá a világon elsőként. A múlt csütörtöki esemény igazán jól sikerült, a drónfotókat-videókat még nem, a rendezvény “földfelszíni” képeit azonban már meg tudjuk mutatni nektek. Köszönjük mindenkinek ismét a részvételt!

Ennél jobban nem is sikerülhetett volna a SATOSHI drónfotó. Mi is csak hétfőn láthattuk először, úgy örültünk a szoboravatón készült drónfotónak, mint gyerek a szánkónak karácsonykor! Nem titok, hogy az ötlet miszerint a “We are all Satoshi!” jelmondatot egy legifotóval jelenítsük meg, amin a testünkkel írjuk ki a “SATOSHI” szót az utolsó napokban jött, nagyon kevés időnk volt felkészülni.

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

BlockFi

INLOCK

Blockfolio

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img