Roaring Leaders NFT = Deflációs NFT gyűjtemény + közös befektetési alap + Marvel designer

spot_img

Az utóbbi időkben elszaporodtak azok az NFT projektek, amik a CryptoPunks mintájára 10 ezer darabos, limitált kollekciót dobnak a piacra. Ezek a gyűjtemények rendre vagy az Ethereum vagy főleg mostanság a Solana láncon kerülnek mintelésre.
Egy új trend következtében, leginkább azért, hogy megkülönböztethetőek legyenek a projektek és közösséget is építsenek, a tulajdonosok további előnyöket élveznek azzal, ha megszereznek egy-egy darabot – vagy akár többet – az adott kollekcióból.

Az első híresebb olyan projekt, ahol az NFT-nek hozzáadott értéke is volt, nem kizárólag műalkotás jellegére fókuszált, az nem más mint a Bored Ape Yacht Club, ahol az NFT-k tulajdonosai tulajdonképpen egy exkluzív klub tagjai is lesznek, további NFt-ket kapnak airdrop útján illetve privát Discord csatornán is diskurálhatnak. Jelenleg a Bored Ape Yacht Club legolcsóbb majma 45 ETH-tól kezdődik, tehát aki már az elején hitt a projektben és mintelt magának egy ilyen NFT-t, az most olyan emberekkel került egy Discordba, mint Steph Curry, nem is beszélve arról, hogy az eredeti 0,08 ETH + gas fee befektetése mennyire térült már meg.

Ezen a sikeren felbuzdulva indultak útjára a hasonló projektek, amik vagy közösen lépnek fel egy ügy érdekében – például jegesmedvék védelme, környezetvédelem, állatmenhelyek segítése – vagy éppen egy közös kvázi kincstárat építve biztosítják, hogy az NFT értéke valamihez kötődjön, így tartva vagy jobb esetben emelve az értéken.

Ilyen projekteket ha keresünk érdemes először körbenézni Twitteren, Instagramon és rákeresni az NFT-vel kapcsolatos hashtag-ekre, s példának most el is hoztam a Roaring Leaders nevű projektet, aminek a mintájára akár sok hasonló projekttel meg tudtok ismerkedni és megtudjátok hol érdemes keresni őket.

Roaring Leaders példa

A Roaring Leaders elsősorban az Instagramon, Mark Cuban által támogatott NFT csatorna által lett népszerű, ahol nem volt nehéz dolga hiszen a designerük többek között a Marvel és Star Wars képregényeken is dolgozott, tehát már a design rögtön felhívta a figyelmet, hogy komoly csapat áll a projekt mögött. Twitteren is aktívak, hiszen Airdroppal kapott jópár, többezres követőbázissal rendelkező kripto felhasználó saját Roaring Leader-t, akik tovább népszerűsítették a projektet.

Maga a Roaring Leaders azonban nem állt meg ott, hogy szép. Azt a célt tűzték ki ugyanis, hogy ők lesznek az első deflációs gyűjtemény, amely 10 ezer generatív NFT az ethereum blokkláncon. A gyűjtemény tulajdonosai részt kapnak az első NFT befektetési alapból is, amit Leaders’ Fund-nak kereszteltek el. A legtöbbet weboldalukon tudtok meg a Roaring Leaders-ről:
https://roaringleaders.io/

Hogyan lehet mégis deflációs?

Bevezettek egy mechanizmust, amellyel az NFT tulajdonosok eldönthetik, hogy Roaring Leader NFT-t égetnek, és ezért cserébe egy elixírt kaphatnak. Mindegyik elixír fejleszti a kiválasztott Roaring Leader NFT egyik tulajdonságának ritkaságát. Ez a folyamat csökkenti a gyűjtemény összmennyiségét, ezért deflációs, és növeli a gyűjtemény értékét.

Leaders’ Fund

A Leaders ‘Fund az első NFT befektetési alap. A másodlagos eladások 3% -a a Leaders’ Fund-ba kerül. Ezen alapok felhasználásával terveznek más “blue chip” NFT -ket vásárolni a közösségi szavazás alapján, és az NFT -k tulajdonjogát a tulajdonosok között egyenlő arányban felosztani.

A másodlagos eladások 3% -án kívül az alapítók 4 “blue chip” NFT -t is ajándékoznak a Leaders ‘Fund -nak, amely egy M2 Mutant Ape-et, egy M1 Mutant Ape-et, egy Chrome Squiggy-t és egy Cool Cat-et tartalmaz.

Így tehát egy NFT birtoklásával, kvázi tulajdonunkba kerül más, értékesebb NFT is mint közös tulajdon és ezek értéke is növeli saját Roaring Leader-ünk értékét.

Amennyiben érdekel az NFT-k világa, hogy merre tart a technológia és magad is szeretnél részt venni egy NFT alapú közösség építésében, érdemes találni egy-egy projektet amiben aktívan tevékenykedni tudsz. Jelenleg a közös befektetési közösségeken kívűl vannak még gamer közösségek, ahol majd játék épül az NFT-k köré, valamint művészközösségek, ahol mindenki saját alkotását is tudja promótálni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img