A Brazil Központi Bank CBDC projektbe kezd

spot_img

A Brazil Központi Bank több partnerrel működik együtt a digitális Brazil real, a brazil központi banki digitális valuta (CBDC) kifejlesztésének első fázisa során. A kezdeti lépéssel a központi bank szeretné felmérni a digitális real felhasználási eseteit és technológiai megvalósíthatóságát.

A partnerek között van a Mercado Bitcoin kriptotőzsde, a Santander Brasil, az Itaú Unibanco és az Aave decentralizált pénzügyi (DeFi) platform.

A kezdeményezésre 47 projektjavaslat érkezett, többek közt Brazíliából, Németországból, az Egyesült Államokból, Izraelből, Mexikóból, Portugáliából, az Egyesült Királyságból és Svédországból – közölte csütörtökön a központi bank.

Tavaly novemberben a központi bank azt mondta, hogy 2022-ben tervezi elindítani a CBDC kísérleti programját, és 2024-ben szeretné bevezetni a végleges változatot.

“Tekintettel a digitális real fejlesztése szempontjából releváns és érdekes projektek nagy számára, a kiválasztási folyamat során egyensúlyt kerestünk a benyújtott javaslatok portfóliójának sokszínűsége és a kiválasztott projektek részletes nyomon követésének szükségessége között” – áll a jegybank közleményében.

A kiválasztott projektek megvalósítási szakasza március 28-án kezdődik és július 27-ig fog tartani.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/coindesk, infomoney.com/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img