Brazil CBDC-n dolgozik a Stellar

spot_img

Május 24-én a Mercado Bitcoin, Latin-Amerika legnagyobb kriptopénz váltója bejelentette, hogy partnerséget kötött a Stellar Development Foundationnel (SDF), hogy részt vegyenek a brazil CBDC fejlesztésében.

A Stellar Alapítvány által megosztott hivatalos bejegyzés szerint a Mercado Bitcoin a brazil Pénzügyi és Technológiai Innovációk Laboratóriuma (LIFT) által támogatott kilenc projekt egyikén fog dolgozni, amelyet azért hoztak létre, hogy a brazil kormány céljainak megfelelő CBDC-t (központi banki digitális valuta) fejlesszenek ki.

Ebben az esetben minimális elvárásoknak megfelelő CBDC megoldásról van szó, amely elég funkcionalitást fog magában hordozni ahhoz, hogy megfeleljen a Brazil Központi Bank által meghatározott minimális követelményeknek a tesztekhez. A projektet a Brazil Központi Bank és a Központi Banki Szolgálók Egyesületeinek Nemzeti Szövetsége támogatja. 

Reinaldo Rabelo, a Mercado Bitcoin vezérigazgatója abban reménykedik, hogy a vállalat és a Stellar blokklánc technológiájának felhasználásával robusztus megoldásokat fog létrehozni.

“Olyan vállalatok dolgoznak együtt, amelyekben megvan a kellő ambíció és a megfelelő struktúra ahhoz, hogy robusztus megoldásokat építsen a brazil pénzügyi piac számára blokklánc technológia segítségével. A Stellar hálózat felhasználásával lehetővé válik számunkra, hogy egy teljes körű CBDC projektet nyújtsunk be a központi banknak.”

Denelle Dixon, a Stellar Fejlesztési Alapítvány vezérigazgatója elmondta, hogy a Stellar készen áll arra, hogy felülvizsgálja a digitális real (a brazil CBDC) különböző felhasználási eseteit. 

“Ez az új partnerség lehetővé teszi számunkra is, hogy segítsük a Mercado Bitcoint egy olyan blokklánctermék kifejlesztésében, amely potenciálisan megváltoztathatja Brazília pénzkezelését.”

A Mercado Bitcoin versenytársai között jó néhány nagy nevet is találunk a pénzügyi szektorból, mint például a Visa-t, a Microsoft-ot, az Aave-t és a ConsenSys-t. Az illusztris lista alapján megállapítható, hogy Brazília egy olyan CBDC létrehozására törekszik, amely jelentős pénzügyi és technológiai márkák fejlesztésére is számít.

Roberto Campos Neto, a Brazil Központi Bank elnöke nemrég azt mondta, hogy a CBDC 2022 második felében indulhat el. Az európai CBDC-hez hasonlóan a nyilvános bevezetés előtt, először egy kísérleti változatot fognak bevezetni.

A központi bank elnöke azt is kihangsúlyozta, hogy ezen az új rendszeren keresztül a bankok képesek lesznek majd stabilcoinokat is kibocsátani a betéteikre, valamint a központi bank CBDC platformján keresztül intelligens szerződéseket és DeFi megoldásokat tesznek elérhetővé.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

A Brazil Központi Bank CBDC projektbe kezd

/cryptopotato, u.tuday/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img