Tizedik nekifutásra talán összejön

spot_img

A bitcoin a kilencedik egymást követő hetét is veszteséggel zárta, de a tizediknek remek kezdéssel futott neki, miután árfolyama a hajnali órákban mintegy ezer dollárral növekedett.

Az elemzők már a múlt hétre várták a minden korábbi rekordot megdöntő negatív sorozat végét, ám a megjósolt emelkedés csak részben valósult meg. A medve piac szélén táncoló, és a velünk együtt hónapok óta zuhanó részvénypiacnak ugyan sikerült elrugaszkodnia a kritikus mélypontról, ám a kriptopénzek az általánosan pozitívba váltó hangulat ellenére sem voltak képesek erőt mutatni.

A gyengélkedést részben az altokba vetett bizalom megingása okozhatta, ami a Terra bukását követően talán nem is számít annyira meglepőnek. A történtek óta a legtöbb altcoin sokat vesztett a bitcoinnal szemben mért értékéből, csak kevesen mertek pénzt fektetni ezekbe. Még az augusztusban a történetének legnagyobb megújulására készülő Ethereum is 20%-ot gyengült a BTC-vel szemben.

Az összeomlás mélypontja óta oldalazó bitcoin és fokozatosan gyengülő ethereum

A Terrával kapcsolatban mostanra az is kiderült, hogy legalább 1 halálos áldozata is van a történteknek. Egy helyi napilap szerint egy 29 éves tajvani férfi kiugrott a 13. emeleti lakásából, miután megtudta, hogy mindenét elvesztette. A szomorú eset sajnos egy morbid közjáték miatt is bekerült a médiakörforgásba, a beszámoló szerint ugyanis a kiérkező rendőrök a földön szétlapult hullát is letesztelték, hogy nem Covid fertőzés vezetett-e az áldozat halálához. A vizsgálat negatív eredménnyel zárult.

Az elmúlt hetekben több Terrával kapcsolatos öngyilkosságról szóló mendemonda is keringett a közösségi oldalakon, de ez volt az első, ahol konkrétan megneveztek egy áldozatot.

A mögöttünk álló piros hét ellenére, a hétvégén már az erősödés jeleit mutatta a kripto piac, ez azonban az ilyenkor jellemzően alacsonyabb forgalmú kereskedés miatt megtévesztő is lehet. Ebben a tekintetben a hétfői nap sem ad majd biztos iránymutatást, mert ma az amerikai tőzsdék egy nemzeti ünnep miatt zárva tartanak, így a nagyhalak valószínűleg csak kedden térnek vissza a medencébe. Reméljük, hogy ők sem rontják majd el az örömünket, és két és fél hónapnyi várakozás után ismét kapni fogunk egy zöld hetet.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img