Kriptopénzügyek – 45.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

BitMex

A BitMEX az egyik legrégibb tőzsde a kriptopiacon. Ennek ellenére mostanában csak az előző vezérigazgató, Arthur Hayes jogi ügyei kapcsán hallunk róluk. A BitMEX most ezen szeretne változtatni azzal, hogy új spot tőzsdét nyit az eddigi határidős tőzsde mellé.

Revolut

Először kerültek napvilágra konkrét információk a Revolut saját kriptopénzéről. Nik Storonsky, a vállalat első embere egy tegnapi hamburgi fintech konferencián a The Block-nak beszélt a készülő fejlesztésről.

Tether

Miután az elmúlt hetekben rövid időre ugyan, de elvesztette a Tether az egy dollárhoz kötött értékét, újra felmerültek az olyan pletykák, hogy a stabilcoin tartalékai vajon fedezik-e a forgalomban lévő eszközöket. A kétségeket eloszlatva a vállalat jelentést tett közzé tartalékainak átszervezéséről. 

ICON

Az ICON Hana tárcájára megérkezett a 2.0-ás frissítés. Ez a frissítés továbbfejlesztett felhasználói élményt kínál és lehetővé teszi az Ethereum, a Polkadot, a Kusama Network, a Moonbeam és a BSC láncok támogatását. Hamarosan érkeznek a tavalyi évben bejelentett airdrop-ok is, hiszen a cross-chain fejlesztések már célegyenesben vannak.

Inlock

A PAX Gold-dal bővült a fedezeti eszközök listája az Inlock-on. A kriptovaluta előnyéül szolgál, hogy kevésbé volatilis, hiszen valóban fizikai arany fedezet áll a token mögött. Az integrációnak köszönhetően már 8 különböző kriptoeszköz érhető el az Inlock kölcsönök fedezeteként: BTC, ETH, LTC, BNB, LINK, ADA, SOL és ezentúl már PAXG is.

Litecoin

A szerdai napon sikeresen megtörténtek az első MWEB (Mimblewimble Extension Block) tranzakciók a Litecoin hálózatán. Mág februárban adtunk hírt arról, hogy a Litecoin fejlesztői egy újabb frissítéssel jöttek ki, ezúttal egy adatvédelmi protokoll bevezetésével. Korábbi cikkünk a protokoll bevezetéséről. 

Nexo

A Nexo több mint 3,3 millió dollár értékű kölcsönt adott 21%-os éves kamatláb mellett két ritka “Zombie” tulajdonsággal rendelkező CryptoPunk NFT tulajdonosnak.

Tippek, trükkök

A költségátlagolás (dollar cost average) az egyik legegyszerűbb befektetési stratégia. Követői a befektésre szánt összeget egy megadott időtáv alatt, kisebb részekre osztva fordítják vásárlásra, így ahelyett, hogy a szerencsében bízva próbálnák meg belőni az abszolút mélypontot, az eső trend alatt folyamatosan, alacsony átlagáron vesznek maguknak a kinézett befektetési eszközből.

Piaci zanza

A hagyományos tőzsdék világában egy 20%-ot meghaladó esés után szokás a trendet medvepiacnak nevezni. A világszerte iránymutató részvényindexnek számító SP500 múlt héten pénteken került ez alá a határérték alá, ám zárásra sikerült visszaküzdenie magát a kritikus szint fölé.

A napokban újabb bank csatlakozott a kriptoszolgáltatásokat kínáló intézményekhez. A Julius Baer Group, a szintén svájci, zürichi székhelyű bank bejelentette, hogy saját tulajdonú digitális vagyonkezelési rendszert hozott létre, amely bitcoin és egyéb kriptovaluta termékeket kínál kizárólag tehetősebb ügyfelek számára. 

A FED tavaly novemberben jelentette be, hogy szigorító intézkedésekkel kíván fellépni a növekvő infláció ellen. A kriptopiac azóta is folyamatos esésben van, a hagyományos tőzsdék pedig idén januárban csatlakoztak a lépéseket beárazó trendhez.

El Salvador az elmúlt héten pénzügyi integrációs rendezvényt tartott, amelyen 44 ország képviselői szereztek tapasztalatokat a BTC használatáról a Bitcoin Beach-en.

A kriptovaluták semmit sem érnek

A Sumitomo Mitsui Trust, Japán második legnagyobb bankja a Nikkei Asia jelentése szerint új vállalatot hoz létre Japan Digital Asset Trust néven, hogy bitcoin, egyéb más kriptovaluta és NFT letétkezelési szolgáltatást kínáljon intézményi ügyfeleknek.

Miután áprilisban törvényes fizetőeszközként elfogadta a bitcoint, a Közép-afrikai Köztársaság most egy kriptovaluta gazdasági övezetet akar létrehozni Sango néven.

A kazah elnökkel, Kassym-Jomart Tokayev-el találkozott kedden a Binance alapító- és vezérigazgató Changpeng Zhao. 

Fontos mérföldkőhöz érkezett oldalunk gaming csapata, aminek tagjai meghívást kaptak egy nemzetközi e-sport versenyre.

Dubajozás tankokkal: a Kripto Akadémia Gaming is ott lesz a meghívásos tornán

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta– és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Többek közt Jack Mallers és a Human Rights Foundation bitcoin oktatást tart a norvég kormánynak… 
  • Japán második legnagyobb bankja bitcoin és kripto letétkezelési szolgáltatást indított intézményi ügyfelek számára… 
  • Ted Cruz amerikai szenátor – Minden héten veszek egy kis bitcoint…
  • A Coinbase lett az első kriptovállalat, amely felkerült a Fortune 500-as listájára… 
  • Bloomberg – Törökországban a következő hetekben fogják benyújtani a bitcoint és a kriptovalutákat szabályozó törvénytervezetet… 
  • A portugál parlament elutasította a bitcoin és a kriptovaluták megadóztatásáról szóló kétpárti törvényjavaslatot… 
  • Forbes felmérés – Az amerikaiak 84%-a nem hiszi el, hogy a bitcoin befektetések veszélyt jelentenének a környezetre… 
  • A Bloomberg jelentése szerint a JPMorgan elkezdte használni a blokkláncot a fedezetek elszámolására és a hitelezésben…  

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img