Kriptobányász hírek – 10.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászat szobájában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Április végén a Core Scientific átlag 37,5 bitcoint bányászott naponta, májusban pedig 37.1 darab körül alakult. Észak-karolinai adatközpontjukról pedig az alábbi drónfelvételt tették közzé. 

Néhány perces riportfilm a Hive svédországi bányász telephelyéről, ahol 100%-ban megújuló energiát használnak bitcoin és ethereum bányászathoz.

TeraWulf: “Elengedhetetlen, hogy a bitcoin bányászok a zéró szén-dioxid-kibocsátást tűzzenek ki célul, nemcsak azért, hogy sikeresek legyenek a közelgő szabályozási környezetben, hanem azért is, mert ez a járható út.” 

Kiadott a Bitfarms egy frissített bitcoin bányászati jelentést április hónapra vonatkozóan, amelyben részletezi a termelés növekedését és az összes bányászott bitcoin letétbe helyezésének adatait.

Frissített bányászati adatokat tett közzé a Bitfarms

Májusban sorra érkeztek a nagyobb bitcoin bányász cégek áprilisi és negyedéves jelentései. Ennek megfelelően a Marathon is bejelentette 2022. áprilisi frissített bányász termelési adatait.

Hatalmas bányászflottát tervez a Marathon

Annak ellenére, hogy a bitcoin több hónapos lejtmenetben van, a legtöbb bitcoin bányász cég továbbra is bővíti telephelyeit. A napokban jelentette be az Argo Blockchain, hogy a texasi Dickens megyében található zászlóshajónak számító Helios fantázianévre keresztelt bitcoin bányászati ​​létesítményük energiaellátása és kapacitása is bővült. 

Hamarosan befejeződik a TeraWulf-nál is a Nautilus Cryptomine létesítményének építkezési fázisa. Várhatóan az idei év harmadik negyedévére kezdődhet el a telephelyen a bitcoin bányászat, amely 100%-ban nulla szén-dioxid-kibocsátású lesz, atomenergiával működtetve.

Az egyik legnagyobb bitcoin bányász, a Hive Blockchain 2022.05.25-én részvényeit 5:1 arányban konszolidálta, hogy még több intézményi befektetőt vonzzon… 

Kínában tavaly március és június között tiltották be a bitcoin bányászatát. Az ország korábban a világ legnagyobb kitermelőjének számított, köszönhetően az esős évszakokban szinte korlátlan mértékben rendelkezésre álló olcsó vízenergiának, ami rendkívül költséghatékonnyá tette az itt működő farmok üzemeltetését. 

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőség lehet. A Nexo-ról készült bemutató cikkünket itt éred el. Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img