3,3 millió dolláros NFT kölcsön a Nexo-tól

spot_img

Egy hitelfelvevő biztosítékként két ritka CryptoPunkot adott egy 1200 ETH-s kölcsönhöz a Nexo platformon.

A Nexo több mint 3,3 millió dollár értékű kölcsönt adott 21%-os éves kamatláb mellett két ritka “Zombie” tulajdonsággal rendelkező CryptoPunk NFT tulajdonosnak. 

A tranzakcióban több fél is részt vett, köztük a decentralizált pénzügyi (DeFi) piactér és NFT hitelezési platform az Arcade, valamint a Meta4.Capital befektetési alap. 

Ezzel a többoldalú partnerséggel kívánjuk demonstrálni, hogy a hagyományos és a decentralizált pénzügyek tökéletesen kiegészítik egymást.” – mondta Kiril Nikolov, a Nexo DeFi stratégiai vezetője.

Ez a tranzakció jól példázza, hogy az NFT finanszírozási piac mennyire kifinomulttá vált”írja a Bloomberg.

A Bored Ape Yacht Club vagy a CryptoPunk NFT értékének 10-20%-a közötti azonnali likviditáshoz lehet hozzájutni, amennyiben meghaladják az ötszázezer dolláros árfolyamot.

Az igénylési folyamat hosszabb lehet abban az esetben, ha az NFT nem tartozik a CryptoPunks vagy a Bored Ape Yacht Club gyűjteményéhez. A kölcsön ETH-ban vagy stabilcoinban kérhetői ki. Az évesített hitelkamatlábak 12 és 15% között mozognak, de a piaci feltételektől és a felajánlott NFT-től függnek.

Az NFT hitelezés kockázatosabb pénzügyi tranzakció, mint a hagyományos hitelezés, mivel az NFT-k volatilitása a hagyományos pénzügyi hitelezők által megkövetelt hagyományos biztosítékokhoz képest jóval változékonyabb.

Az NFT hitelek elsődleges célja az NFT likviditásának növelése azáltal, hogy a felhasználók számára hozzáférést biztosítsanak egyéb más projektekhez és szolgáltatásokra fordítható tőkéhez. Az NFT-vel fedezett kölcsönök felhasználhatók más NFT-k megvásárlására, fiatra konvertálható vagy akár hozamtermelésre különböző DeFi protokollokban.

Pár nappal ezelőtt bedőlt az első CryptoPunk hitel, amiről itt írtunk. Az NFT hitelezesében rejlő kockázatok ellenére azonban úgy tűnik, hogy az NFT hitelezés iránti étvágy egyre nő.

 Az NFTfi, egy dél-afrikai kriptohitelező cég nemrég 8 millió dollárt adott kölcsön több mint száz CryptoPunks tulajdonosnak. Az olyan hitelezők, mint a Genesis, szintén nyújtottak már NFT-vel fedezett kölcsönöket.

Ha nincs még Nexo regisztrációd ezen a linken keresztül készíthetsz magadnak egy kamatozó fiókot. A Nexo használatáról és szolgáltatásairól itt írtunk bővebben. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

/beincrypto, nexo/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img