Chartpunk Bitcoin Update I 2022.05.30.

spot_img

A Bitcoin ármozgása egy lényegében teljesen eseménytelen hetet zárt, úgy történt meg a napos charton a Bollinger mean reversion, hogy nem az ár nőtt, hanem a medián SMA20 zuhant neki a vízszintesen mozgó árfolyamnak.

Bitcoin medvepiaci határok

A tavaly november óta tartó medvepiac trendjét a fenti grafikon szerint tudom szemléltetni. A medvepiac indulásától számított trendvonal és AVWAP mozgóátlag jelenleg a 39-42000 zónát adja ki annak a területnek, amely a medvék végső támasza. Mindaddig, amíg ez alatt zajlik a kereskedés, a medvék kezében van a kontroll. A március végén kezdődött erőteljes lefelé történő impulzus trendvonala és AVWAP szintje is jelenleg a 34000 dolláros szinten van, ezt tekinthetjük a medvék első védelmi vonalának.

Bitcoin horizontális zónák

A napos grafikonon a horizontális ellenállási szintek elemzése egybevág a fent elmondottakkal, itt is láthatjuk, hogy a 34000 körüli zóna és a 39-42000 közötti zóna azok a szintek, melyek a bikák előtt ellenállásként jelennek meg.

A medvepiac esetleges célzónái

Ha a medvepiacra tekintettel dél felé tekintünk, akkor a 22-24000 és 18-20000 szintek azok amik figyelemre érdemesek. Nem tartanám ördögtől való gondolatnak, ha a mostani korrekció keretében meglátogatnánk a 20000 dolláros szintet, ugyanis ezzel a korábbi ATH szintje, amely 2020 végén megtörésre került, kapna végre egy tisztességes visszatesztet. Ezen visszateszt, és onnan egy nagy forgalmú pattanás tiszta helyzetet teremthetne egy új emelkedő piac előtt.

Bitcoin 3-napos trend struktúra

A 3-napos Bitcoin grafikonon azt látjuk, hogy a Bollinger szalagból történő lefelé deviálást követően az árfolyam vízszintesen mozog, és ebben a formában közelíti a zuhanó medián SMA20 szintjét. Erőt ez a mozgás nem mutat, egy ilyen szintű deviációt követően a Bollinger szalagnak felajzott íjként kellene az árfolyamot felfelé tolnia a mean felé, itt ezt nem látjuk. Az RSI elkezdett visszatérni a túladott zónából, magasabb mélypontokat nyomtat, míg az árfolyam vízszintesen mozog – ezt tekinthetjük bikás divergenciának.

Bitcoin 1-napos trend struktúra

Az 1-napos grafikonon azt látjuk, hogy a Bollinger mean reversion itt lezajlott. Túladott deviancia zónából visszatért az árfolyam, és vízszintesen mozgott bele a zuhanó SMA20 szintjébe. Ez nem túl bikás mozgás, melynek kapcsán a ma reggeli felfelé történő mozgás meglepetésként hatott. Nem látni még, hogy ez egy igazi bikás mozgás-e, vagy csak az SMA20 felett elhelyezett short SL orderek legyilkolása volt. Mindenesetre a Bollinger szalag rekord szinten van összeszűkülve, komoly volatilitásra számítok a közeljövőben. A trend struktúra egyértelműen medvés. Felül a leghosszabb mozgó, és alatta sorban vannak az egyre csökkenő periódusú mozgóátlagok, ez tankönyvi medvés struktúra. Fontos azonban itt is észrevenni az RSI emelkedő trendjét, melyhez képest az ár vízszintes mozgása divergenciát mutat – bikásat. A bikák számára az is momentumot jelez, hogy az RSI átlépte a saját EMA100 szintjét, meglátjuk képes-e felette is maradni.

Chartpunk pozíció menedzsment

Saját portfólióm tekintetében jelenleg a kitettség 80% Bitcoin és 20% cash. Ezt a jelen medvepiaci struktúrában életveszélyesen magas kitettségnek érzem, de a 30000 szint elérésekor már úgy éreztem, itt az ideje a portfólió leátlagolásának. Addigra a korábbi 60% BTC kitettség mindössze 50%-re zsugorodott, úgyhogy komolyan rávásároltam, és 80%-ra emeltem a kitettséget. Terveim szerint ha kapunk korrekciót a 34000 szint felé, ott már eladásban leszek, és igyekszem jó kiszállókat keresve 50% köré, vagy az alá csökkenteni a kitettséget. Vételi ajánlatokat tartok a könyvben a 25k és 20k szintek körül.

Ha szeretitek ezeket az összefoglalókat, akkor a Kripto Akadémia VIP szekciójában rendszeresen találkozhattok elemzéseimmel és gondolataimmal, továbbá rendszeres délelőtti YouTube Bitcoin összefoglalókkal is jelentkezem.

Jó kereskedést, sziasztok!

Chartpunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img