Elutasíthatja a Binance a CFTC eljárását

spot_img

A Binance kriptotőzsde és vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao több indítványt is be fog nyújtani július 27-ig, amelyben azt tervezik, hogy elutasítják az Egyesült Államok Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) keresetét.

A Binance engedélyt kér arra is, hogy túlléphesse a 15 oldalas korlátot a beadványra vonatkozóan. A tőzsde, az ellene indított márciusi CFTC perének összetettségére hivatkozva kérte, hogy a beadványt 50 oldalra tervezhesse.

“Tekintettel a CFTC panaszának összetettségére és az alperesek által az elutasítási kérelmük alátámasztására várhatóan felhozott érvek számára, az alperesek arra számítanak, hogy az indítványt alátámasztó jogi feljegyzéseik meghaladják majd a tizenöt oldalas korlátot.”

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) még márciusban tett feljelentést a Binance és annak igazgatója, Changpeng Zhao (CZ) ellen. A vád szerint a tőzsde és vezetője megsértette a hatályban lévő törvényeket, mert amerikai állampolgárok számára kínált hozzáférést különböző digitális piacokhoz, valamint a kriptotőzsde nem megfelelően regisztrált a szabályozó hatóságnál.

Részlet a Binance 15 oldalas korlát megnöveléséről szóló beadványából (forrás: CourtListener)

A szabályozó hatóság a Binance megfelelőségi folyamatát is “szemfényvesztésnek” nevezte, és azt állította, hogy szándékosan, az Egyesült Államokon kívül végezte tevékenységét, és eltitkolta a cég székhelyének a helyét azzal a céllal, hogy kikerülje az amerikai szabályozást.

GoPro 11 Hero kamerát nyerhetsz a Bybit és a Kripto Akadémia különleges promóciójával. Részletekért kattints ide!

A Binance ellen több hatóság is nyomoz, köztük a SEC és az amerikai igazságügyi minisztérium is vizsgálatot folytat, mert lehetővé tette az oroszoknak, hogy az amerikai szankciókat megsértve használják a platformját.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A szankciók ellenére újra működik a Binance az orosz felhasználóknak

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img