Eljárás indul a legnagyobb kripto tőzsde ellen

spot_img

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) feljelentést tett a Binance és annak igazgatója, Changpeng Zhao (CZ) ellen.

A vád szerint a tőzsde és vezetője megsértette a hatályban lévő törvényeket, mert amerikai állampolgárok számára kínált hozzáférést különböző digitális piacokhoz.

Bár ezt a feltételezést a tőzsde korábban már több alkalommal is visszautasította, a hatóságok szerint bizonyítékuk van arra, hogy különböző módszerek alkalmazására (például VPN használatra) bíztathattak egyes amerikai (VIP) ügyfeleket, akik ezzel továbbra is igénybevehették az oldal szolgáltatásait.

Mivel a tőzsde nem regisztrálta magát a CFTC-nél, megsértette az amerikai pénzpiacok vonatkozó szabályait, melyek szerint pénzmosásra és terrorizmus támogatására is alkalmas tevékenységet végezhetett.

A hatóság CZ mellett a tőzsde volt törvényi megfelelőségért felelős vezetőjét (Chief Compliance Officer), Samuel Lim-et is felelősnek tartja, aki 2018. áprilisa és 2022 januárja között töltötte be ezt a pozíciót és szerintük aktívan segédkezhetett a szabályok megsértésében.

A CFTC amerikai idő szerint a hétfő reggeli, magyar idő szerint a délutáni órákban adta be keresetét a chicagói bíróságon. A bitcoin árfolyama a hír bejelentését követően 1000 dolláros eséssel reagált a legnagyobb kripto tőzsdét érintő eljárás hírére.

A Binance a kripto világ messze legnagyobb  tőzsdéje, forgalma nagyobb mint az őt követő 10 riválisé együttvéve.

Az elmúlt napokban több más kriptós szervezet ellen is eljárást kezdeményeztek az Egyesült Államokban.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Tőzsdefelügyeleti eljárás indul a Coinbase, a Sushiswap, a Tron, a Bittorrent Token és Justin Sun ellen

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img