A szankciók ellenére újra működik a Binance az orosz felhasználóknak

spot_img

A Binance, a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéje csendben feloldotta az orosz állampolgárokra és lakosokra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket több mint egy évvel ezelőtt vezetett be

2022 márciusában, miután az Európai Unió szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben az Ukrajnát ért támadásra válaszul, a Binance bejelentette, hogy nem fogadja az Oroszországban kibocsátott Visa és Mastercard kártyákról érkező befizetéseket, valamint az Oroszországból érkező Visa és Mastercard befizetéseket sem.

Most úgy tűnik, hogy a korlátozás megszűnt: A felhasználók befizethetnek orosz rubelt, eurót, angol fontot és más valutákat Oroszországban kibocsátott bankkártyákról – írja a Coindesk.

Néhány napja az orosz felhasználók arról is beszámoltak, hogy a Binance feloldotta a 10 ezer eurót meghaladó értékű számlákra vonatkozó korlátozást. A tőzsde hivatalosan egyik változásról sem adott ki közleményt a sajtónak.

A CoinDesk kérésére a tőzsde sajtósa annyit mondott, hogy az „a platform és annak jogi entitásai betartják az összes jelenlegi korlátozást az Európai Unióban.”

Az orosz bankkártyák tavalyi betiltására azután került sor, hogy az EU és az USA szankciókat vezetett be az Ukrajnát megtámadó Oroszország ellen. A legtöbb orosz bankot elvágták a SWIFT nemzetközi bankközi elszámolási hálózattól.

Tavaly tavasszal az EU kiszélesítette a szankciókat, és megtiltotta, hogy a kriptopénz-szolgáltatók kiszolgálják a 10 000 eurónál nagyobb egyenleggel rendelkező orosz felhasználókat. Ősszel ezt a küszöbértéket is eltörölték, így az orosz állampolgárok és lakosok számára lehetetlenné vált, hogy bármilyen, az EU-ban bejegyzett kriptoszolgáltatást igénybe vegyenek. Mindegyik nagyobb szolgáltató, a LocalBitcoins, a Crypto.com és a Blockchain.com és még sokan mások is arról értesítették az orosz felhasználóikat, hogy számláik megszűnnek.

Amikor a Binance bejelentette a 10 000 eurós korlátozást az Oroszországon belüli felhasználók számára, azt állította, hogy az EU ötödik Oroszországgal szembeni korlátozó intézkedéscsomagja tette szükségessé a korlátozásokat. Bár a szankciók még mindig érvényben vannak, ez a korlátozás a médiajelentések szerint már nem létezik a Binance-on, ahogy az orosz bankkártyák tiltása sem.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img