Az Ethereum sarkában jár az Arbitrum aktivitása

spot_img

Az Arbitrum április 23-án 367 ezer tranzakcióval újra megelőzte az Ethereumot a napi aktív tárcák tekintetében. Az Ethereum 261 ezer tranzakciót regisztrált aznap. Ebben a hónapban már kétszer, április 17-én és április 19-én is meghaladták az Ethereumot az Arbitrum napi tranzakciói.

Napi aktív tárcák számának alakulása az Arbitrumon (világoskékkel) és az Ethereumon (szürkével)

Napi tranzakciók számának alakulása az Arbitrumon (világoskékkel) és az Ethereumon (szürkével).

Az Arbitrum összes tranzakciója közül 298 ezret bonyolítottak le az utility szektorból, ami így 580%-ot nőtt az elmúlt 30 napban. A gaming-el kapcsolatos tranzakciók száma 142 ezer volt, ami 271,66%-os növekedést jelentett.

Az Arbitrum protokoll széleskörű elterjedésével az okos szerződésekbe küldött kriptopénzek értéke, a TVL (Total Value Locked) is jelentősen megnőtt. A DefiLlama adatai szerint az Arbitrum protokoll a BNB Chain után a negyedik helyen áll a TVL tekintetében 3,57 milliárd dollárral, viszont az elmúlt hat hónapban elért növekedése felülmúlta a legtöbb más projektét.

TVL ranglista

A napi aktív címek mellett az Arbitrum a napi tranzakciók tekintetében is verte az Ethereumban, április 23-án 1,13 millióval. Emellett az Arbitrum nemrég átlépte a 200 millió össztranzakciót. A fejlesztői munka tekintetében már nem ennyire kedvező a helyzet. A Token Terminal adatai azt mutatták, hogy az elmúlt hónapban jelentősen csökkent a hálózaton jelen lévő aktív fejlesztők száma. A fejlesztők száma április 23-án 21 volt, ami elég nagy csökkenést jelent a március 29-i 32-hez képest.

Az Arbitrumot övező hájp lecsengése következtében a hálózati aktivitás és a tranzakciós volumen csökkent.

Mi az Arbitrum?

Az Arbitrum egy Ethereum layer-2 protokoll, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy alacsonyabb költséggel készíthessenek és futtathassanak jobban skálázható okos szerződéseket készítsenek és futtassanak. Az Arbitrum lánc lehetővé teszi a fejlesztők számára a Web3 alkalmazások használatát, okos szerződések telepítését stb. de a tranzakciók olcsóbbak és gyorsabbak lesznek. A csapat zászlóshajója, az Arbitrum Rollup egy Optimistic roll-up protokoll, amely Ethereum szintű biztonságot örököl.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img