Star Atlas: anyagi gondok nehezítik az egyik legjobban várt kriptós játék fejlesztését

spot_img

Jelentős leépítést és átszervezéseket jelentett be a Star Atlast fejlesztő ATMTA. A Solana blokkláncon futó és saját kriptopénzzel, valamint NFT támogatással is rendelkező grandiózus játékban az ígéretek szerint egy egész galaxist járhatnak majd be a kalandorok, ám a fejlesztést egy ideje már forráshiányok nehezítik.

Itt tart most a Star Atlas fejlesztése. A játékot a kripto iparág egyik első nagy költségvetésű (AAA) játékának szánták.

A játékot támogató FTX csődje, a befektetői csoportok távolmaradása, illetve a működés kapcsán keletkező magas adóterhek tízmillió dolláros nagyságrendű veszteséget okoztak az ATMTA-nak, ami 235-ről először 167-re, most pedig 45 főre csökkentette a fejlesztők létszámát.

A nehézségekről a cég igazgatója számolt be a csapat Discord csatornáján, ahol azt is elárulta, hogy jelenlegi céljuk a SAGE névre keresztelt projekt folytatása. A SAGE a Star Atlas egy kisebb, butított változata, ami webes böngészőkből és egy kapcsolódó mobil appból elérhető játékmódokat tesz elérhetővé. Az ATMTA egyelőre ezeken dolgozva törekedne arra, hogy kisebb lépésekkel, de továbbra is haladjon az eredetileg kitűzött célok megvalósítása felé.

A mobil alkalmazás egyébként a tervek szerint move to earn támogatással fog rendelkezni, ami érzékeli, ha egy játékos a való életben is mozog. Az edzéssel szerzett tapasztalati pontokat a hajók legénységének kiképzésére lehet majd fordítani.

A Star Atlas már elkészült funkciói kipróbálhatók és tesztelhetők a játék honlapjáról letölthető és a fenti videóban is látható Showroom (Bemutatóterem) névre keresztelt demóban. Ebben egy űrkikötőt lehet bejárni, néhány hajót kipróbálni, illetve lebegő járművekkel versenyezni.

A csapat valószínűleg megpróbálja kihúzni a következő bika piacig, amikor talán könnyebb lesz befektetői pénzt szerezni a fejlesztés folytatásához. A műfaj szerelmesei addig is egy hasonló játékkal vigasztalódhatnak, hiszen szeptember 6-án érkezik az év egyik legjobban várt, igaz nem kriptós, hanem hagyományos játéka a Starfield, amiben szintén a szabadon bejárható világűr és annak bolygói biztosítanak végtelen játékteret.

Ha érdekelnek a kriptós játékok, csatlakozz gaming csapatunk Discord szerveréhez.

https://youtu.be/Fm0F01zgsZ0

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img