Emlékeztető: ha FTX károsult vagy, ne felejtsd el leadni a kártérítési igényedet

spot_img

Egy hónapja indult el az a weboldal, ahol a tavaly bedőlt FTX ügyfelei hivatalosan is leadhatják a kártérítésre vonatkozó igényeiket.

Ha még nem tetted meg, mindenképp szánj időt a kérvény benyújtására, ezt ugyanis csak limitált ideig, szeptember végéig teheted meg. A folyamat nem túl bonyolult, lényegében újra regisztrálnod kell magad a tőzsdére, hogy megerősítsd a személyazonosságod.

  • Látogass el a https://claims.ftx.com/ weboldalra és lépj be a régi FTX-es email címeddel és jelszavaddal.
  • A belépés után erősítsd meg az email címedet.
  • Végezd el az ügyfélazonosító (KYC) eljárást, töltsd fel a szükséges dokumentumokat (ehhez webkamerára / telefonra is szükséged lehet).
  • Ezután átirányítanak egy ügyvédi iroda oldalára, ahol hozzáférhetsz a saját tőzsdei fiókoddal kapcsolatos adatokhoz és megerősítheted, hogy igényt tartasz a kártérítésre.
  • A kártérítési igények leadására szeptember 29-ig van lehetőség.
  • Az az eljárás egy későbbi pontján fog kiderülni, hogy az itt tárolt kriptóidat fogod-e visszakapni, vagy a számládnak az FTX csőd napján mutatott (2022 november 11-i) dollár értékének megfelelő kártérítést fognak kifizetni. Alapesetben a kriptók kifizetésére lehet számítani, de a bíróság később dönthet úgy is, hogy a dollárban kell rendezni az adósságot.

Aki európaiként és 2022 márciusa után regisztrált az FTX-re, és nem az FTX.com, hanem az FTX Europe ügyfele volt, az ezen az oldalon adhatja le a kártérítési igényét: https://ftxeurope.eu/

További hírek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img