Tovább vesztett erejéből a bitcoin lendület

spot_img

A jelek szerint kedvezőtlen fordulattal érhet véget a több mint egy hónapja tartó oldalazás. A bitcoin az elmúlt hetekben bejárt zóna alsó határa felé tört utat magának és jelenleg is ez alatt konszolidálódik.

A mutatott kép alapján másodszor is kemény diónak bizonyulhat a ~30 000 dolláros lélektani határ áttörése, amivel tovább csökkentek egy 2019-es hasonló, lendületes újjáéledés esélyei.

Az utolsó medve piac során a mostani 30 000 dollárnak az akkori 6000 dolláros fal felelt meg. Az árfolyam négy éve egyetlen nekifutással küzdötte le ezt az akadályt, most viszont úgy tűnik, hogy az erre tett áprilisi kísérlet után a júliusi is kudarcba fúlhat.

A kripto piac általános helyzetéről leginkább az XRP helyete tanúskodik, ami az ágazat történetének legnagyobb jogi győzelme után ugyan pár óra alatt megduplázódott, ám az emelkedés 50%-át ezután gyorsan visszakorrigálta, majd az azóta eltelt két hétben lényegében semmit sem csinált.

A momentum hiánya mind a bitcoin, mind az altok esetében arra utal, hogy a kriptókban mozgó pénz továbbra is csak körbe-körbe mozog, az egyik rövid távú lehetőségről a másikra ugorva. Amíg nem áramlik friss tőke a rendszerbe, nem reménykedhetünk az általános és tartósan emelkedő pályán maradó emelkedésben.

A legnagyobb előrelépést ebben a BlackRock által benyújtott ETF kérelem elfogadása jelenthetné, aminek első elbírálási hatáideje szeptember elején érkezik el. Sokan szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy ezt elsőre jóváhagyják-e a hatóságok, ami a bitcoin gyengélkedésére is magyarázatot adhat. De ugyancsak közrejátszhat a holnap beköszöntő augusztus is, ami a nyári szabadságolások miatt a pénzpiacokon is uborkaszezonnak számít.

A hónapok óta stagnáló USDT piac mérete arra utal, hogy egyelőre nem áramlik új befektetői pénz a rendszerbe.

A hét egyik legfontosabb piacokat befolyásoló eseménye a csütörtöki negyedéves pénzügyi beszámolók érkezése lehet. A világ legnagyobb vállalatai közé tartozó Amazon és Apple mellett a Coinbase is ekkor teszi közzé az elmúlt hónapok eredményeit. A bejelentésekre az amerikai piacok zárása után, magyar idő szerint este 10 óra után kerülhet sor.

Emellett a fontosabb munkanélküliségi mutatónak számító NFP is a héten érkezik, ami pénteken 14:30-kor okozhat kilengéseket, amik a kripto piacra is átgyűrűzhetnek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img