Kriptobányász hírek

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban havonta foglaljuk össze a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb júliusi eseményeket!

  • Lassan befejeződik a Hut 8 és az USBTC észak-amerikai bányászcégek egyesülése. A létrejövő amerikai székhelyű vállalat Észak-Amerika egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett bányásza lesz.
  • A kínai ASIC bányászgép gyártó cég, a MicroBT, a Miamiban megrendezésre került Bitcoin 2023-as konferencián mutatta be aktuális WhatsMiner legújabb generációs bányászgép sorozatát. Az új modellek közül a WhatsMiner M53S++ hidro hűtéses, 320 terahash/másodperc (TH/s) számítási kapacitásra képes 22 joule/terahash (J/T) hatékonyság mellett. A bányász erősebb, mint a rivális Bitmain bányászgépe, az Antminer S19 XP Hydro, amely vele szemben csak 257 TH/s teljesítményre képes. Erre a kiváló hatékonysággal bíró bányászgépre csapott le a Riot Platform, Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza.
  • Számos olyan bitcoinbányász működik a világon, akik fenntartható energiaforrásokat és hulladék energiát használnak fel bányászat során. Ezek az iparági szereplők pozitív hatást gyakorolnak nemcsak a környezetre, de az elektromos hálózatra és a közösségekre is szerte a világon. Mivel a bitcoinbányászat mára teljesen áthatja az energiaipart, megvan a lehetősége arra, hogy újjáélesszen egyes elhagyatott, gazdaságilag leromlott vidéket, és előremozdítsa bizonyos elmaradott régiók fejlődését, miközben csökkenti a károsanyag kibocsátást és megerősíti a meglévő elektromos hálózatokat.
  • A közelmúltban számos cikkel foglalkoztunk az orosz kripto bányászipar és az orosz bányászok helyzetéről. Vajon mi lehet a helyzet a szankciók által sújtott országban működő külföldi jogi illetékességű bányász szereplőkkel. Ennek jártunk utána.
  • A TeraWulf bitcoinbányász tevékenységébe pillanthatunk bele ezen a rövid kisfilmen keresztül…
  • A Coin Metrics adatai szerint a BRC-20 tokenek és az Ordinals-ok népszerűsége miatt az elmúlt negyedévben bő százmillió dolláros váratlan bevételhez jutottak a bitcoinbányászok. A Bitcoin hálózat régóta stabil tranzakciós díjpiaca áprilisban hirtelen felélénkült, és a korábbiakhoz képest április elejétől június végéig a bányászok több mint 184 millió dollárt kerestek csak tranzakciós díjakból.

A Vanguard lett a legnagyobb bányászrészvény befektető

  • A globális piaci helyzethez igazodva a bányászok is kénytelenek voltak változtatni működési stratégiájukon. A változás szele, szinte kivétel nélkül elérte az összes bitcoinbányászt, azonban a válaszlépés mértéke már vállalat függő volt. A nagy számok törvénye alapján, azonban megfigyelhetünk egy általános magatartást, amit a bányászipari szereplők beépítettek működési struktúrájukba az elmúlt hónapokban.
  • A Riot Platform hatalmas beruházásáról szóló jelentések után a TeraWulf is közölte, hogy év végéig az ágazat egyik leghatékonyabb és legjövedelmezőbb bányász flottáját kívánja létrehozni. Ennek érdekében 58%-al kívánja növelni vállalati hashráta kapacitását az elkövetkezendő hónapokban. A bővítési műveletek közel 54 millió dollárba fognak kerülni, ami 18500 darab Antminer S19j XP legújabb, leghatékonyabb generációs bányászgépet jelent a Bitmain-től.
  • Részvényesi panaszt nyújtottak be a Marathon Digital vezérigazgatója Fred Thiel és kilenc másik vezető ellen 2023. július 8-án az Egyesült Államok nevadai kerületi bíróságán. A kereset öt követelést tartalmaz, köztük az amerikai értékpapírtőzsdei törvény megsértését, a bizalmi kötelezettség megszegését, jogalap nélküli gazdagodást és a vállalati vagyon hűtlen kezelését.
  • A bitcoinbányászat évről évre egyre fenntarthatóbbá válik az olyan megoldásoknak köszönhetően, mint a merülőhűtéses, a vízhűtéses technológia, vagy akár a fáklyagázt felhasználó bányász farmok révén. A bitcoinbányászat környezeti hatása mindig is vitatott téma volt, amit gyakran félre értelmeznek a kritikusok.
  • Környezeti hatásuk miatt a kriptovaluták, különösen a bitcoin gyors térnyerése széles körű vitát váltott ki. Főképp a bitcoinbányászat kerül gyakran górcső alá. A kritikusok szerint a bitcoinbányászat energiaigényes folyamat, amely megterheli az elektromos hálózatokat és pazarolja az energiát. Ezzel szemben Lee Bratcher, a Texas Blockchain Council elnökének véleménye az, hogy a blokklánc, így a Bitcoin hálózat energiaigénye rugalmas, helyfüggetlen és képes reagálni az elektromos hálózat változásaira. Az ő gondolatait olvashatjuk a témával kapcsolatban.
  • Legújabb generációs bányászgép beszerzésekbe fogtak a bitcoinbányászok, hogy felkészüljenek a közelgő bitcoin felezésre. A bitcoin bányászgépek árai a csökkenő jövedelmezőség miatt az elmúlt évben minden idők legalacsonyabb szintjét érte el. A gépek árai, ugyan kisebb-nagyobb kilengésekkel, 2023-ban sem változtak. Azok a bányászok, amelyeknek pénzügyi mérlegébe belefér, kihasználják ezt a lehetőséget, hogy a versenytársak előtt maradjanak.
  • Legutóbbi bitcoinbányász cikkünkben említettük, hogy az utóbbi hetekben legújabb generációs bányászgép beszerzésekbe fogtak a bitcoinbányászok, hogy felkészüljenek a közelgő bitcoin felezésre. A bitcoin bányászgépek árai a csökkenő jövedelmezőség miatt az elmúlt évben minden idők legalacsonyabb szintjét érte el és a gépek árai 2023-ban sem változtak nagyon. Azok a bányászok, amelyeknek pénzügyi mérlegébe belefér, kihasználják ezt a lehetőséget, hogy a versenytársak előtt maradjanak. A Stronghold Digital is hatékonyabb bányászgép farmot vásárolt. Miért is különleges a Stronghold vásárlása? Ennek jártunk utána.
  • A négy nagy könyvelőszervezet egyike a KPMG, nemrég kiadott egy jelentést a bitcoinról és a bitcoinbányászatról. A 12 oldalas PDF jelentés pontosan azt a szerepet tárgyalja, amelyet a bitcoin és a bitcoinbányászat a környezetbarát befektetések (ESG) új iránymutatásaiban tölthet be a közeljövőben.

Bitcoinbányász jelentések július hónapban:

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img