A Riot Platform hatalmas beruházásáról szóló jelentések után a TeraWulf is közölte, hogy év végéig az ágazat egyik leghatékonyabb és legjövedelmezőbb bányász flottáját kívánja létrehozni. Ennek érdekében 58%-al kívánja növelni vállalati hashráta kapacitását az elkövetkezendő hónapokban. A bővítési műveletek közel 54 millió dollárba fognak kerülni, ami 18500 darab Antminer S19j XP legújabb, leghatékonyabb generációs bányászgépet jelent a Bitmain-től.

A vállalat célja, hogy a flottahatékonyság elérje a 25,7 J/TH-t alacsony költségű, 91%-ban nulla szén-dioxid-kibocsátású energiafelhasználás kombinálásával. Az év végéig vállalt vállalati hashráta kapacitást 7,9 EH/s-ban határozták meg 200 MW kapacitás mellett. A Bitmain-nel kötött szerződéses ár szerint terahashenként 19,10 dollárt fizetne a Wulf a bányászgépgyártó óriásnak.

“Az S19j XP-kkel tervezett bővítésünk révén a TeraWulf az ágazat egyik leghatékonyabb bányásza lesz” – mondta Nazar Khan, a TeraWulf társalapítója és vezérigazgatója.

Az új S19j XP gépeket a vállalat New York-i Lake Mariner létesítményében helyezik majd üzembe, ahol folyamatban van a harmadik technológiai épület építése, amelynek méretét 43 MW-ra tervezték és a tervek szerint 2023 végére készül el. A bányász ezzel az infrastruktúra bővítéssel és a leghatékonyabb bányászgépek beszerzésével készül a bitcoin felezésre.

Kapcsolódó cikkek:

A TeraWulf egy nyilvánosan jegyzett bitcoinbányász ​​vállalat, amely közel nulla szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokat használ fel bitcoinbányászat során. A TeraWulf csak olyan helyeken helyezi el bányász létesítményeit, ahol a villamosenergia kereslet-kínálat egyensúlyhiány áll fenn. Langlais ezt úgy jellemzi, hogy “szimbiotikus kapcsolatot alakítanak ki a villamos hálózattal és a hálózat üzemeltetőivel“.

A TeraWulf lett egyébként az Egyesült Államokban az első olyan bitcoinbányász, amelynek egyik létesítménye a közelmúltban közvetlenül egy atomerőműhöz kapcsolódott. A TeraWulf vezérigazgatója “energiaelnyelőként” jellemzi a bányász vállalatot, amely ettől függetlenül csak azt a megtermelt energiát hasznosítja, amit egyébként nem használnának fel, és nem fizetnének érte, ergo hulladék energiát hasznosít. Ennek során a TeraWulf növeli az erőművek kihasználtságát az alacsonyabb keresleti időszakokban, a fix költségeket nagyobb fogyasztási körre osztva el, csökkentve ezzel a fogyasztók költségeit is.

Június hónapban a WULF részvényei növekedtek a legnagyobb mértékben. 1,31 dollárról egészen 2,92 dollárig tudott erősödni. A július hónapot szintén emelkedéssel kezdte, piacnyitás előtt 4 dolláron áll. Aki év elején vásárolt a TeraWulf részvényeiből, az most több mint négyszeres profitot (+420%) tehet zsebre. Ha érdekelnek a bányászrészvények, kövesd a havonta megjelenő “Bitcoinbányászrészvény-jelentés” cikksorozatunkat.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Változott a bányászok stratégiája

/terawulf/