Hatalmas beruházás a Riot Platform-nál

spot_img

A kínai ASIC bányászgép gyártó cég, a MicroBT, a Miamiban megrendezésre került Bitcoin 2023-as konferencián mutatta be aktuális WhatsMiner legújabb generációs bányászgép sorozatát. Az új modellek közül a WhatsMiner M53S++ hidro hűtéses, 320 terahash/másodperc (TH/s) számítási kapacitásra képes 22 joule/terahash (J/T) hatékonyság mellett. A bányász erősebb, mint a rivális Bitmain bányászgépe, az Antminer S19 XP Hydro, amely vele szemben csak 257 TH/s teljesítményre képes.

Erre a kiváló hatékonysággal bíró bányászgépre csapott le a Riot Platform, Észak-Amerika egyik legnagyobb bányásza. Mint sok más bányász, a Riot is a közelgő bitcoin felezésre készül. Korábban már óriási méretű és léptékű telephelyeket hozott létre a Texas állambeli Navarro megyében, amelyeket most bányászgépek ezreivel kíván feltölteni.

A whinstone-i létesítményben (négy technológiai szárnyban, ahol maga a bányászat zajlik) teljes egészében saját fejlesztésű merülőhűtéses technológiát alkalmaznak bitcoin bányászatra, összesen 265 hektáros területen. A kialakított technológiához a MicroBT legújabb bányászgépe ideális paramétereket biztosít és ezt kívánja kihasználni a Riot.

A két cég hosszú távú adásvételi szerződést kötött a múlt hónap végén. A megállapodás értelmében a MicroBT a Riot-tól 33280 darab új generációs bitcoin bányászgépre szóló kezdeti megrendelést kapott. A bányászgépeket a MicroBT az Egyesült Államokban fogja gyártani a Riot Corsicana létesítménye számára, összesen 162,9 millió dollár értékben, ami terahashenként körülbelül 21,50 dollár értéknek felel meg.

Kapcsolódó cikkek:

Az új bányászok szállítása a Riot részére 2023 decemberében kezdődik, a bányásztelepítés pedig a tervek szerint 2024 első negyedévében kezdődik. A megrendelt 33280 bányász telepítését követően, amely várhatóan 2024 közepére fejeződik be, a Riot vállalati hashráta kapacitása 20,1 EH/s-ra fog emelkedni. 

A megállapodás részeként a Riot lehetőséget kapott arra is, hogy akár további 66560 darab M56S++ bányászgépet vásároljon a MicroBT-től az eredeti megrendelés feltételeivel megegyezően. Feltételezve, hogy a Riot teljes mértékben kihasználja ezt az opciót, a további 66560 darab bányász 15,3 EH/s-mal növelné a vállalat hashráta kapacitását, ami összesen 35,4 EH/s-ot jelentene. Ezt az opciót a Riot részben vagy teljes egészében 2024. december 31-ig érvényesítheti. 

“Ezek az új modellek a valaha készült legerősebb és leghatékonyabb bitcoin bányászgépek közé tartoznak, amelyeket kifejezetten a merülőhűtéses rendszerekhez terveztek. Ezek az új bányászok további 7,6 EH/s-mal járulnak majd hozzá a Riot bányászati ​​kapacitásához és növelik a már amúgy is erős flottánk hatékonyságát a közelgő bitcoin felezés előtt – nyilatkozta Jason Les, a Riot vezérigazgatója.”

Ezenkívül a Riot és a MicroBT partnersége egy erősebb egyesült államokbeli ellátási láncot fog eredményezni, növelve ezzel a termelési lehetőségeket az USA bitcoinbányászai számára, és egyben jelentős mérföldkövet jelent az iparágnak is. A MicroBT ezeket a bányászokat Pittsburgh-ben gyártja majd le, ami új munkahelyeket is fog teremteni. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A leghatékonyabb bányászok fogják túlélni a bitcoin felezést 

/riot, microbt/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img