Bitcoin felezésre készül a CleanSpark

spot_img

Néhány napja jelentette be a CleanSpark (észak-amerikai tőzsdén jegyzett bitcoinbányász), hogy 144,9 millió dollárért 45000 vadonatúj Antminer S19 XP bitcoin bányászgépet vásárolt. Ezzel a nagy értékű vásárlással kíván felkészülni a bányászcég a jövő évi bitcoin felezésre. 

Ez a vásárlás azt is jelenti, hogy hamarosan duplázni fog a bányász, ami a vállalati hashráta kapacitást illeti. A gyártó várhatóan még szeptember vége előtt fogja leszállítani az összes egységet, amelyek a telepítést követően több mint 6,3 EH/s (exahash per másodperc) számítási kapacitást adnak hozzá a vállalat jelenlegi 6,7 EH/s-os hashrátájához, ami kb. 95%-os növekedést fog jelenteni.

Az adásvételi szerződés szerint a gyártó a 45000 darabból 25000 darabot augusztusra  készíti elő a szállításra, míg a fennmaradó 20000 darab várhatóan szeptemberben lesz szállítható állapotban. A vállalat az összes megvásárolt egységet a Georgia állambeli Sandersville-ben található bányász létesítményében helyezi majd üzembe, amely jelenleg egy 150 megawattos (MW) tervezett bővítésen esik át. A gépeket több tételben fogják telepíteni, amint megérkeznek a helyszínre, és várhatóan még az év vége előtt online állapotban lesznek.

“Azon dolgozunk, hogy még a bitcoin feleződés előtt megszilárdítsuk pozíciónkat Amerika vezető bitcoinbányász vállalatai között. Az Antminer S19 XP a piac jelenleg elérhető leghatékonyabb bitcoin bányászgépe, és kulcsfontosságú eleme stratégiánknak, hogy az ország leghatékonyabb bitcoin bányászai legyünk – nyilatkozta Zach Bradford, a CleanSpark vezérigazgatója. “Jó úton haladunk a 16 EH/s-os év végi előrejelzésünk elérése felé – tette hozzá Gary Vecchiarelli, a CleanSpark pénzügyi igazgatója.”

Kapcsoló cikkek:

A CleanSpark túlnyomórészt alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokkal bányászik bitcoint, amelyek energiamixének több mint 90%-át teszik ki. A cég az általa “kiegyensúlyozott tőkekezelési stratégiának” nevezett pénzügyi metódust követi, ami azt jelenti, hogy a kibányászott bitcoin egy részét eladja, hogy vissza tudja forgatni a vállalat növekedése érdekében.

Legutóbbi bányászgép vásárlását még februárban hajtotta végre a CleanSpark, akkor 20000 darabról szólt a megállapodás. Ezek a gépek már teljesen ki vannak fizetve, és jelenleg is kiszállítás alatt vannak a vállalat washingtoni létesítményébe. Várhatóan még ebben a félévben kapcsolják őket a bitcoin hálózatra, ami 2,44 EH/s sebességgel fogja növeli a CleanSpark vállalati hashrátáját.

A frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható, amelyben a bányászat alapjairól is olvashatsz. Kattints a részletekért.

A bányászcég 2014 óta az energiaszektorban is tevékenykedik, valamint alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokba is fektet, mint például a szél-, nap-, nukleáris- és vízenergia. A CleanSpark a Forbes szerint 2022 Amerika egyik legjobb kisvállalata, és a 44. helyet foglalja el a Financial Times 500 leggyorsabban növekvő amerikai vállalatot tartalmazó listáján. 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Lejárató cikket írt a bitcoinbányászatról a The New York Times

/cleanspark/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img