Új generációs bányászgépeket jelentett be a MicroBT

spot_img

A kínai bányászgép gyártó cég, a MicroBT legújabb generációs modellje 320 TH/s-os teljesítménnyel bír, ami felülmúlja a versenytárs Bitmain vezető szériáját az Antminer S19 XP-t. Az ASIC gyártó az épp aktuális WhatsMiner bányászgép sorozatot múlt héten a Bitcoin 2023 konferencián mutatta be Miamiben.

A bemutató egy kis filmmel kezdődött, amely az energiaválságról, a zöld energiáról és a bitcoin szerepéről szól. “Soha nem fogom abbahagyni, hogy még jobb energiamegoldások szülessenek a bitcoinbányászat kapcsán” – mondta Dr. Zuoxing Yang a MicroBT alapítója és vezérigazgatója a kisfilm levetítése után. 

A vetítés után Yang kiemelte az alacsony zajszintű, hibaarányú és alacsony karbantartási igényű ASIC gépek fontosságát, amelyek új korszakot hoznak el a bitcoinbányászatban.

A konferencián három új ASIC bányászt mutatott be a MicroBT, amelyek közül az egyik a piacon jelenleg elérhető legerősebb típus. Az új modellek közül a WhatsMiner M53S++ hidro hűtéses, 320 terahash/másodperc (TH/s) számítási kapacitásra képes 22 joule/terahash (J/T) hatékonyság mellett. A bányász erősebb, mint a rivális Bitmain bányászgépe, az Antminer S19 XP Hydro, amely vele szemben csak 257 TH/s teljesítményre képes.

A másik két modell a léghűtésesre tervezett, 150 TH/s számítási teljesítménnyel rendelkező M50S++, valamint a merülőhűtésre tervezett M56S++ volt, amely akár 230 TH/s teljesítményt is képes leadni. Mindkét gép hatásfoka 22 J/T.

Kapcsolódó cikkünk:

Dr. Yang előadásában kiemelte az ASIC bányászok hőleadó képességét, amelyek különféle célokra, például térfűtésre és ipari folyamatokra hasznosíthatók. Megemlítette, hogy a hidrohűtéses gépek 70 ℃ feletti kilépő vízhőmérsékletet tudnak produkálni, amit egy 2,4 MW teljesítményű 40 méteres mobil bányászkonténerből tudtak előállítani. 

A MicroBT 2016-os megalakulása óta a nagy hatékonyságú bitcoin bányászgépek kifejlesztésére összpontosít. Az alapító hangsúlyozta, hogy a MicroBT elkötelezett amellett, hogy partnereivel együttműködve előmozdítsa a fenntartható bányászati ​​gyakorlatokat, a szén-dioxid-kibocsátás mentességet és a társadalmi felelősségvállalást. 

E téren a MircoBT már azon is dolgozik, hogy bányászgépeik feszültségét és frekvenciáját úgy állítsa be, hogy az megfeleljen a naperőművek által megtermelt energia felhasználásra is. Yang szerint a napenergia megfeleltethető a bitcoin hálózat decentralizáltságának. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Csökkennek a bitcoin termelési adatok

/microbt, coindesk, bitcoin magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img