Három éves mélyponton a kripto tőzsdék forgalma

spot_img

2023 második negyedévében jelentősen csökkent és három éves mélypontra esett a kripto tőzsdék forgalma. Habár a bitcoin árfolyama az év eleje óta megduplázódott, a világot úgy tűnik jelenleg nem igazán foglalkoztatják az ágazattal kapcsolatos történések. Az exponenciális emelkedéseket fűtő fokozott érdeklődés továbbra is várat magára.

A 25 legnagyobb kripto tőzsde negyedéves forgalmi adatainak alakulása

A fenti grafikont is tartalmazó elemzés szerint a legnagyobb kripto tőzsde bitcoin kereskedési forgalma 70%-ot esett az elmúlt hónapokban. A csökkenés javarészt a Binance ellen indított eljárásoknak köszönhető, melyek során a váltó:

  • elvesztette a saját stabil coinját,
  • ki kellett vonulnia több európai országból,
  • elvesztette a dollár, font és euró be- és kifizetéseket lehetővé tevő partnereit,
  • peres eljárásba került az amerikai tőzsdefelügyelettel.

Ez utóbbi jelentősen meg is gyengítette a tőzsde tengerentúli jelenlétét. Míg a Binance korábban 25-30% körüli részesedéssel bírt az amerikai piacon, a tavasszal belengetett és végül el is indított hatósági eljárások kezdete óta ez 1%-ra zsugorodott.

Kripto tőzsdék forgalmi részesedése az amerikai piacon

A nehézségekkel viszont nem csak neki kellett megküzdenie, ugyanezen időszakban a többi globális tőzsde, köztük az OKX, a Kraken vagy éppen a Coinbase is átlagosan 50%-os forgalmi visszaesést tapasztaltak.

Bár egy ilyen depresszív időszakban a kutyának sincs kedve belevágni a kriptózásba, később általában kiderül, hogy pont ekkor lett volna érdemes kicsit jobban foglalkozni a területtel és nem akkor kapkodni, amikor már mindenki erről beszél.

Míg régebben az ember nem nagyon tehetett más, mint bevásárolt néhány jobbnak kinéző tokenből, és reménykedett abban, hogy azok majd valamikor emelkedni fognak, ma már más módokon is fel lehet készülni a valamikor a jövőben érkező bika piacra. Ennek legérdekesebb és az elmúlt 2-3 év tapasztalatai alapján legjövedelmezőbb módját az úgynevezett airdroppokban való részvételek jelentik.

Az airdroppok általában olyan jelentősebb mennyiségű és ajándékba adott tokeneket jelentenek, amelyeket egy-egy platform kipróbálásáért és/vagy rendszeres használatáért lehet megszerezni. Az ezekre szánt pénz sokszor olyan befektetőktől származik, akik több tíz, vagy akár százmillió dollárt fektettek egy szolgáltatás létrehozásába, a befektetésnek megfelelő tokenmennyiség egy részét pedig szétosztják a korai felhasználók között, hogy ezzel ösztönözzék az aktivitást és az ökorendszer beindulását.

Az airdropokban való részvételeket általában különböző feltételekhez kötik, ezért nem elég “egyszer belépni”, aztán várni a számlánkra beérkező ajándék pénzeket, aki viszont nem sajnál egy kis idő arra, hogy ezeket a hálózatokat jobban megismerje, alkalmazásonként több száz, de nem ritkán több ezer dollárt is összeszedhet, miközben értékes tapasztalatokra is szert tehet a decentralizált szolgáltatások működéséről.

A jelenleg futó legfontosabb és legnagyobb jutalmakkal kecsegtető (a legnagyobb befektetők által támogatott) airdropokról Discord csatornánk tematikus fórum szobájában is olvashattok, az ezekben való részvételt segítő tanácsokkal egyetemben. Az airdrop szoba közvetlen linkje ide kattintva érhető el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img