Nézz be a TeraWulf atomenergiával működő bitcoinbányájába

spot_img

A TeraWulf lett az első olyan bitcoinbányász a világon, amelynek Nautilus elnevezésű telephelye 100%-ban atomenergiával működik. A létesítmény az Egyesült Államokban, Pennsylvania államban, Susquehanna városához közeli nukleáris erőmű területén üzemel, több mint 9000 bányásszal.

A TeraWulf és a Cumulus Data még 2021 augusztusában kezdte el az adatközpont kialakítását a Talen Energy-vel. A 2,5 GW-os atomenergiával működő adatközpont kiépítése idén, 2023 januárjában fejeződött be, majd ténylegesen márciusban kezdte meg a TeraWulf a bányászgépek üzembe helyezését. A telephelyen a bányász öt évre, kilowattóránként (kWh) 2 centért kötött áramszolgáltatási szerződést, aminek köszönhetően az energiaköltségei átlagban 3,5 centre csökkentek. 

A TeraWulf Nautilus Cryptomine telephelye

A Nautilus telephely egyébként egy vegyesvállalat, amelynek 25%-a a TeraWulf tulajdonában van, többségi tulajdonosa pedig a texasi székhelyű Talen Energy, a Wulf független energiatermelő leányvállalata.

Az atomenergiával működő létesítmény kapacitása 1,9 EH/s, amit az év második negyedévére tervez teljes egészében bányászgépekkel feltölteni a Wulf. Ha minden a tervek szerint alakul, június végére 5,5 EH/s lesz a bányászcég teljes vállalati hashráta kapacitása. Az 5,5 EH/s kapacitásból 5,0 EH/s-t tart fenn saját célú bányászatra, 0,5 EH/s-ot pedig hosting szolgáltatásra.

A bányász twitter oldalán tett közzé egy rövid videót, amelyben az atomenergiával működő létesítményt mutatja be.

A TeraWulf jelenleg két telephelyet üzemeltet, a Nautilus-t és a teljes tulajdonában lévő Lake Mariner létesítményt New York államban. Ezek a telephelyek víz- és atomenergiával működnek, az energia 91%-a szén-dioxid-kibocsátástól mentes. A bányászgépek együttesen napi átlag 7,5 BTC bányásznak ki, márciusban a cég teljes kibányászott bitcoin egyenlege 233 darab volt. 

Az Egyesült Államok első 100%-ban atomenergiával működő bitcoinbányász központja akár változást is hozhat a bányászat megítélésében. A cég víz- és atomenergia felhasználása pedig a fenntartható és környezetbarát gyakorlatok életképességét mutatja be bitcoinbányászat kritikusainak.

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést” és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Március havi bitcoinbányász teljesítmények

/terawulf, bitcoinnews/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img