Közzétette a Tesla második negyedéves jelentését, amelyet mind a befektetők, mind pedig az elemzők, kereskedők is figyelemmel kísérték. A jelentésből kiderül, nem történt változás a Tesla kriptovaluta egyenlegében, az elektromos autó óriás kitart a bitcoin mellett. 

A jelentés alapján a vállalat rekord negyedévet zárt, a valaha volt legjobb termelés, szállítás eredményt érte el. A jelenlegi makrogazdasági környezet ellenére a Tesla  negyedéves bevétele megközelítette a 25 milliárd dollárt.

A jelentés egyik fontos eleme az a Tesla mérlegére vonatkozó rész, amely megmutatja a vállalat digitális eszközben, konkrétan bitcoinban tartott dollárban kifejezett összegét. A Tesla digitális eszközállománya 2023. június 30-án 184 millió dollár volt, ami megegyezik az előző negyedévi jelentett eredménnyel.

A Tesla digitális eszköz állománya (forrás: Tesla második negyedéves jelentése)

A Tesla döntése, hogy továbbra is megtartja bitcoin állományát, jelentős, mivel azt sugallja, hogy a tech óriás bízik a digitális eszközökben rejlő hosszú távú lehetőségekben.  Ez összhangban van Elon Musk korábbi, a bitcoinról és más kriptovalutákról tett nyilatkozataival, amelyekben támogatását fejezte ki a mögöttes technológia iránt. (Az is igaz, hogy az utóbbi időben inkább tűnhettek ezek a megnyilvánulások piaci manipulációknak – szerk.)

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Tesla megtarotta bitcoinjait és többet ér, mint a legnagyobb európai bankok összesen

 /tesla, news btc/