Elon Musk elárulta, hogy milyen részvényekben és kriptovalutákban tartja megtakarításait

spot_img

Két napja hívtuk fel a figyelmeteket a magyar idő szerint tegnap este megrendezésre került The B Word online Bitcoin konferenciára. A meghívottak között szereplő Elon Muskról akkor azt írtuk, hogy közel 60 milliós online követőtábora miatt, a fellépése során akár egyetlen mondatával is képes lehet heves kilengéseket előidézni a kriptovaluták árfolyamában.

A sokak által várt hatás végül nem is maradt el. Elon színre lépését izgatott várakozás előzte meg, mely során a bitcoin árfolyama az esti órákig 11.5%-ot emelkedett.

A csúcspontot a fentebb is látható, 2 perc alatt bekövetkező 600 dolláros ugrás jelentette, ami azokban a pillanatokban következett be, amikor Musk elárulta, hogy milyen kriptovalutákkal rendelkezik.

A Tesla vezetője ismét kiemelte, hogy alapvetően támogatja a bitcoint, és hogy a Tesla mellett a másik általa vezetett cég, a SpaceX is a vezető kriptovalutába fektette a vállalati készpénztartalékainak egy részét. Bár ez utóbbit már korábban is sejteni lehetett, ez volt az első alkalom, hogy ez hivatalosan is megerősítést nyert.

Musk emellett azt is elárulta, hogy milyen eszközökből áll személyes befektetési portfóliója. Ezek első két helyén nem meglepő módon a saját vállalatainak, tehát a Teslának és a SpaceX-nek a részvényei vannak, de ezek mellett még 3 kriptovalutát, a bitcoint, a dogecoint és az ethereumot is kiemelte. Ez utóbbiak közül az általa korábban még nem említett ETH számított meglepetésnek, aminek árfolyama tegnap a BTC-vel párhuzamosan emelkedett.

A piac tehát tegnap este új lendületet kapott, ami éppen egy kulcsfontosságú pillanatban következet be, hiszen a bitcoin árfolyama két nappal ezelőtt már benézett a kritikusnak tekinthető 30 000 dolláros szint alá is. Hogy mindez csak egy pillanatnyi enyhülés-e, vagy fordulópont lehet a május óta tartó negatív trendben, arról Discord csatornánk vezető kereskedőjének, Kennynek az elemző videóiból tudhattok meg többet, melyeket Youtube csatornánkon érhettek el.

És ha már kereskedés, akkor ezúton szeretnénk felhívni figyelmeteket Kenny hamarosan kezdődő új, Trendelő névre keresztelt rovatára is, melynek első részében a hazai kereskedő közösség egyik ismert alakja fog előadást tartani. Az ezt beharangozó interjút itt tekinthetitek meg:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img