BTC Trustból BTC ETF?

spot_img

A Grayscale “100%-ban elkötelezett” amellett, hogy Bitcoin Trustját BTC ETF-é alakítsa át, ha a szabályozó hatóságok ezt engedélyezik – erősítette meg a vállalat vezérigazgatója.

Bár az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet még egyetlen BTC ETF kérelmet sem hagyott jóvá, a Grayscale vezérigazgatója úgy véli, hogy ez már csak idő kérdése. Michael Sonnenshein egy nemrégiben adott interjúban azt is felvázolta, hogy a jelenlegi árkorrekció lehetővé tette a hosszú távú befektetők számára, hogy még több GBTC-t halmozzanak fel.

A Bitcoin ETF témájának népszerűsége az utóbbi időben megugrott, mivel Brazíliában és Kanadában már több ilyen termék is elérhető a befektetők számára. A legjelentősebb mérföldkő az USA-ból azonban még nem érkezett meg.

Az elmúlt évben a VanEcktől a SkyBridge Capitalon át a Goldman Sachsig a jelentkezők elég sűrűn nyújtották be a kérelmeiket a SEC-hez. A legnagyobb digitális eszközkezelő, a Grayscale is számításba vette, hogy az elsődleges kriptopénz teljesítményét követő Bitcoin Trustját tőzsdén kereskedett alappá alakítaná át.

A vállalat vezérigazgatója a CNBC Squawk Box című műsorának nemrégiben adott interjújában megerősítette ezeket a terveket. Kiemelte a BNY Mellonnal nemrégiben kötött partnerséget, amelyben Amerika legrégebbi bankja vállalta, hogy biztosítja a GBTC számára a szükséges alapkönyvelést és adminisztrációt, mint a cég BTC ETF-hez vezető útjának fontos építőkövét.

Michael Sonnenshein azt állította, hogy a Grayscale “100%-ban elkötelezett amellett, hogy a GBTC zászlóshajó termékünket ETF-é alakítsuk át, amint a szabályozói jóváhagyások készen állnak”.

Amennyiben Bitcoin és nagyobb altok vásárlását tervezed a Binance és az FTX felületén megteheted.

/cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img