Elon Musk arra kéri a bíróságot, hogy dobja a kukába a 258 milliárdos Dogecoin pert

spot_img

Elon Musk és ügyvédei azt kérték az amerikai bíróságtól, hogy utasítsa el azt a 258 milliárd dolláros pert, amelyet azok a befektetők indítottak ellene, akik szerint a techmilliárdos piramisjátékot működtetett a Dogecoin népszerűsítésével.

A Reuters mai cikke szerint Elon Musk ügyvédei kijelentették, hogy a Musk elleni per – amelyet a Dogecoin befektetők 2022 júniusában nyújtottak be a manhattani bíróságra – egy „fantáziadús kitaláció”.

Musk ügyvédei kifejtették, hogy a Dogecoin közösségi médiában való támogatása, beleértve az olyan megjegyzéseket, mint a „Dogecoin Rulz” és a „no highs, no lows, only Doge”, túl általánosak ahhoz, hogy bárki befektetési tanácsként vagy csalásként értelmezze azokat.

Az ügyvédek kijelentették:

“Semmi törvénytelen nincs abban, hogy valaki támogató szavakat vagy vicces képeket tweetel egy törvényes kriptovalutáról, amely továbbra is közel 10 milliárd dolláros piaci értékkel rendelkezik”.

Musk ügyvédei „ártalmatlan és gyakran ostoba tweetként” hivatkoztak a Dogecoinra tett nyilatkozataira, hogy meggyőzzék a bírót a több milliárd dolláros per feleslegességéről.

A felperesek Muskot azzal vádolták, hogy két év alatt több mint 36 000%-kal felhajtotta a Dogecoin árfolyamát, majd hagyta összeomlani, és az eredeti beadványban azt állították, hogy „a világ leggazdagabb embereként a hírnevét arra használta, hogy a Dogecoin piramisjátékot működtesse és manipulálja”.

A beszámolók szerint a befektetők Musk 2021 májusában, a Saturday Night Live műsorban való szereplését emelték ki a beadványban ahol Musk egy fiktív pénzügyi szakértőt alakított, és a Dogecoin-t szélhámosságnak nevezte.

Percekkel a televíziós megjelenés után a DOGE árfolyama több mint 25%-ot zuhant, és a műsor kezdetén elért 66 centes csúcsról egészen 50 centig esett.

Musk a televíziós szereplése után úgy tűnt, hogy számos erőfeszítést tesz, hogy újra lelkesedjenek az emberek a Dogecoin iránt. A Twitter-követőinek néhány nappal a szereplése után azt mondta, hogy „a Doge fejlesztőivel dolgozik a rendszer hatékonyságának javításán”, és azt hogy ez “potenciálisan ígéretes lehet”.

A 2022. márciusi piaci összeomlás idején Musk azt mondta Twitter-követőinek, hogy nem fogj eladni kriptopénzeit, beleértve ebben a bitcoint és a dogecoint.

A károsult befektetőket képviselő ügyvéd, Evan Spencer egy e-mailben azt nyilatkozta a sajtónak, hogy „biztosak vagyunk abban, hogy az ügyünk sikeres lesz”.

/Cointelegraph, Reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img