Bitcoin: március vége a medvepiac vége

spot_img

A Bitcoin március utolsó óráiban megugrott, visszaszerezte a 28 000 dollárt, és az év harmadik hónapját egy 23%-os áremelkedéssel zárta.

Az első számú kriptopénz az elmúlt héten alapos hullámvasutat élt meg. Hétfőn 1500 dollárral zuhant, amikor az amerikai CFTC beperelte a Binance-t és Changpeng Zhao-t. Ezután a vevők annyira erősnek bizonyultak, hogy pár nappal később már 29 000 dollár fölé szökött az árfolyam. Ez nem tartott ki, a következő napokban gyorsan veszíteni kezdett az értékéből, így a BTC pénteken 27 600 dollárig zuhant.

Március utolsó napjának vége már pozitívabb volt a kriptopénz számára, hiszen órák alatt több, mint 1000 dollárt sikerült visszanyernie és 28 800 dolláros napi csúcsra emelkedett.

a márciust 28 500 dollár közelében zárta a BTC/USD

Annak ellenére, hogy nem sikerült folytatni az emelkedést, és azóta néhány száz dollárt veszített, a BTC napi szinten még mindig zöldben áll, és 28 000 dollár felett kereskedik.

Piaci kapitalizációja ismét 550 milliárd dollár közelében mozog, míg az altcoinokkal szembeni dominanciája 46,5%-ot mutat.

Rekt Capital elemző szerint a márciusi gyertya lezárulásával véget ért egy újabb makro lefelé trend. Az ő elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy az elmúlt három bikapiacot (2015, 2017 és 2021) követő downtrend megtörése a havi grafikono mindig eddig mindig a bikapiac indulását jelölte.

Grafikonok elemzéséhez a TradingView-t használjuk. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img