Kriptovaluta kereskedést kínál Izrael legnagyobb bankja

spot_img

A Leumi Bank lesz az első izraeli bank, amely a Paxos-al együttműködve bitcoin és más kriptopénzek kereskedését kínálja majd, szabályozói jóváhagyástól függően.

A Leumi Bank a Pepper Invest digitális platformján keresztül teszi lehetővé a kriptovalutákkal való kereskedést elsőként Izraelben – derül ki egy sajtóközleményből. Az indulás időpontja és a hatósági jóváhagyás azonban még várat magára.

“Büszkék vagyunk arra, hogy az izraeli bankrendszerben elsőként, és világszerte kevesek egyikeként kínáljuk ügyfeleinknek a kriptovalutákkal való kereskedést egyszerűen, biztonságosan és megbízhatóan anélkül, hogy kriptotárcát kellene letölteniük. Az adózással kapcsolatos kötelezettségeket is átvállaljuk” – mondta a Pepper vezérigazgatója, Uri Nathan a közlemény szerint.

A Pepper Invest a New York-i székhelyű Paxos vállalattal kötött partnerséget, amely a kezdeményezés elindításától a szabályozási jóváhagyásig terjed. A Paxos már korábban is olyan vállalatoknak segített leküzdeni a szabályozási és technikai akadályokat, mint a PayPal és a Bank of America.

Az Izraeli Központi Bank korábban közzétett egy tervezetet a kriptovaluták szabályozására vonatkozóan, amely szerint a kripto iparban működni kívánó bankoknak tisztázniuk kell a virtuális valuta megvásárlásához használt pénz forrását, valamint a banknál vezetett számlán történő tranzakciók menetét.

A Pepper ügyfelei bitcoint, valamint korlátozott számú egyéb kriptovalutát vásárolhatnak, adhatnak el és tarthatnak a befektetési alkalmazásban. A felhasználók azonban nem tudnak majd bitcoint kiutalni külső, saját privátkulccsal rendelkező kriptotárcákba.

A Pepper emellett az izraeli adóhatóság által megkövetelt adóbeszedéshez szükséges adatokat is gyűjteni fogja, hogy megkönnyítsék az adózási folyamatokat.

“Ez a lehetőség gyökeresen megváltoztatja a hagyományos bankolást, és hidat kínál ügyfeleinknek a befektetések új korszaka és a banki szektor jövője felé” – mondta Nathan.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/cryptocurrency begin, bitcoin magazine, bitcoin news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img