Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance hírek

  • Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) feljelentést tett a Binance és annak igazgatója, Changpeng Zhao (CZ) ellen.
  • A Binance igazgatója közleményben reagált az amerikai hatóságok által indított eljárásra.

Coinbase

A Coinbase egy olyan kriptopénz tervét leplezte le, aminek értéke korrigálna az inflációval. A kezdeményezést már el is nevezték „flatcoinnak” vagyis lapos coin-nak.

FTX hírek

  • Levelet kaptak a tavaly novemberben csődbe ment kripto tőzsde, az FTX ügyfelei. Az FTX Noticing<ftx@noticing.ra.kroll.com> email címről érkező FTX – Your Scheduled Claim Information and Unique Customer Code tárgyú levél tartalma a következő.
  • Az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried 40 millió dollárnyi kenőpénzt adhatott egy vagy több kínai tisztviselőnek azért, hogy a lefoglalt vagyontárgyait feloldják – áll a kedden nyilvánosságra hozott bírósági vádiratban.
  • Az FTX európai ága, az FTX EU elindított egy weboldalt, amely lehetővé teszi az európai ügyfelek számára a kifizetési kérelmek benyújtását.

PancakeSwap

A PancakeSwap, a BNB Chain hálózat első számú DeFi tőzsdéje bejelentette a v3-as frissítés indulását. A v3 április 3-án debütál.

Piaci zanza

Európai parlamenti képviselők kedden fognak szavazni a pénzmosás elleni szabályozásról szóló törvényjavaslatról. A törvényjavaslatban felvázolt szabályok a kriptos fizetéseket, az NFT-ket, a DeFi-t és a DAO-kat is érinti.

Felvásárolta a First Citizens Bank a csődbe ment Silicon Valley Bank (SVB) megmaradt betéti és hitelállományát. A hírt vasárnap késő este osztotta meg a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC).

A világ hét legnagyobb gazdaságát tömörítő informális fóruma (ismertebb nevén a G7) szigorúbb szabályozási tervezetet alkalmazna a kriptoiparágra vonatkozóan a közelmúltban bekövetkezett számos negatív esemény miatt. A keretrendszer végleges változatának az elkészítését már ez év júliusára tervezik. A cél természetesen itt is a befektetővédelem lenne.

Saját kezébe vette a gyeplőt a SEC és a CFTC

Nem kiabáljuk el, hogy a bitcoin kiemelkedő teljesítménnyel futhat neki a második negyedévnek. Az elmúlt évtizedben a mostanin kívül csak a 2021-es bika piac során fordult elő, hogy a BTC pozitívan zárja az év első három hónapját.

Gary Gensler, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke szerint a kriptovalutákra vonatkozó további jogszabályok létrehozása szükségtelen lépés, a már meglévő szabályok szabályozzák a kriptopiacot. Ha a kongresszus mégis a jogalkotás mellett döntene, fontos, hogy a törvényhozók ne ássák alá a már meglévő törvényeket.

A Circle pénzügyi igazgatója, Jeremy Fox-Geen közzétett egy bejegyzést, amelyben arról beszélt, hogy a stabilcoin mögött lévő készpénztartalékok az Egyesült Államok jegybankjánál lennének a legjobb helyen. Jelenleg az USDC tartalékainak 20%-a készpénz.

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

 

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img