Elkelt a Silicon Valley Bank

spot_img

Felvásárolta a First Citizens Bank a csődbe ment Silicon Valley Bank (SVB) megmaradt betéti és hitelállományát. A hírt vasárnap késő este osztotta meg a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC).

Amerikai idő szerint vasárnap késő este jelentették be, hogy megállapodást kötött az észak-kaliforniai székhelyű First Citizens Bankkal az FDIC a csődbe ment SVB betéteinek és hiteleinek átvételéről. A hírt a Bloomberg is megerősítette.

Az FDIC közleményében azt írta, hogy a Silicon Valley Bank egykori betétesei automatikusan a First Citizens Bank & Trust Company betéteseivé válnak 2023. március 27-én. A First Citizens Bank által átvett összes betétet továbbra is az FDIC biztosítja a biztosítási limit erejéig.

Az SVB 2023. március 10-i mérlegfőösszege hozzávetőlegesen 167 milliárd dollár és betétállománya körülbelül 119 milliárd dollár volt. Az FDIC közleménye szerint az akvizíció 72 milliárd dollárnyi eszköz megvásárlását jelenti a Silicon Valley Banktól 16,5 milliárd dolláros kedvezménnyel. Nagyjából további 90 milliárd dollárnyi értékpapír és egyéb vagyon maradt egyelőre a felszámolóbiztosnál. 

Az FDIC becslései szerint a Silicon Valley Bank csődje körülbelül 20 milliárd dollárjába került eddig a Betétbiztosítási Alapnak. A pontos költségvetést akkor tudják majd megállapítani, amikor az FDIC lezárja a felszámolási eljárást. 

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

A hónap elején a Silicon Valley Bank egyesült királyságbeli részlegét 1 fontért vásárolta meg a HSBC. A leányvállalat felvásárlásával több mint 3500 ügyfél menekült meg és összesen 8,1 milliárd dollár értékű betéttel rendelkeztek. Ezzel kapcsolatban még az angol pénzügyminiszter is megszólalt egy tweet erejéig, miszerint: “mindent meg fognak tenni azért, hogy megvédjék az angol technológiai szektort“.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A jegybank kimenti a csődbe jutott bank ügyfeleit, az USDC helyzete is rendeződhet

/coindesk, beincrypto, decrypt/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img