Kedden szavaz az Európai Parlament

spot_img

Európai parlamenti képviselők kedden fognak szavazni a pénzmosás elleni szabályozásról szóló törvényjavaslatról. A törvényjavaslatban felvázolt szabályok a kriptos fizetéseket, az NFT-ket, a DeFi-t és a DAO-kat is érinti. 

Az Európai Unió pénzmosás elleni szabályozásról szóló törvénycsomagjában a kriptovaluták is szerepelnek. Kedden az Európai Parlament két, a törvényjavaslatot felügyelő bizottságának döntéshozói szavaznak az elfogadásáról. A bizottsági szavazást követően a pénzmosás elleni törvényjavaslatnak át kell mennie a plenáris szavazáson is, mielőtt intézményközi tárgyalásokra kerülne sor.

A decentralizált autonóm szervezetek és a decentralizált pénzügyi platformok szintén a pénzmosás elleni szabályok hatálya alá tartoznak, mindaddig, amíg közvetlenül vagy közvetve – többek között okosszerződések vagy szavazási protokollok révén – azonosítható természetes és jogi személyek irányítják őket. Az EU hamarosan hatályba lépő Markets in Crypto-Assets (MiCA) rendeletétől eltérően a pénzmosás elleni törvényjavaslatban az NFT platformok is kötelezettként szerepelnek. 

A hitel- és pénzintézeteknek átvilágítási intézkedéseket kell majd alkalmazniuk, ha 1000 eurónál nagyobb értékű kriptotranzakciókat tesznek lehetővé, emellett fokozott átvilágítási intézkedések vonatkoznának a magánjellegű tárcákat érintő fizetésekre is. 

A kereskedelmi kriptofizetések esetében korlátozni fogják a magánjellegű tárcákból indított, 1000 eurót meghaladó értékű tranzakciókat, kivéve, ha a tárca tulajdonosa azonosította magát. Az Európai Bizottság megbízást kapott arra is, hogy ki kell-e igazítania a kereskedelmi fizetésekre vonatkozó szabályt, összhangba hozva a leendő szabályozással, az Európai Unió digitális személyazonossági keretrendszerével és az újonnan javasolt pénzmosás elleni szabályozás követelményeivel. 

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

A rendelet értelmében az anonim kripto- és bankszámlák tiltottak. Az egyéb anonimitást biztosító eszközöket, köztük a privát walleteket, mixereket magas kockázatúnak könyvelik el. A vizsgálat során a Bizottság azt is értékelni fogja, hogy ezeket a jövőben be kell-e tiltani.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

EU: a kriptovaluták kockázatos eszközök

/the block, eu/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img